Ostanimo u kontaktu

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE

Radovi ušli u završnu fazu, počelo asfaltiranje u ulici F. Asiškog te ulicama Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka

Objavljeno prije

Asfaltiranje ulica

Nastavno na izvođenje radova u ulici Franje Asiškog te ulicama Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka iz gradske firme Metković d.o.o. priopćuju da je započelo asfaltiranje završnog sloja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– U ponedjeljak, 30. siječnja, počelo se sa asfaltiranjem završnog habajućeg sloja asfalta na kolniku u ulici Franje Asiškog u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u navedenoj ulici. Kako smo i najavili prošli tjedan, nakon završetka ugradnje bitumeniziranog nosivog sloja krenuti će se odmah sa ugradnjom habajućeg sloja asfalta AB11 debljine 4 cm. Asfaltiranje se izvodi u prometnoj traci ceste u kojoj je položen novi vodoopskrbni cjevovod i taj dio ceste će biti u potpunosti saniran kroz ovaj projekt.

Inače navedena lokalna cesta je pod upravom Županijske uprave za ceste. Drugi prometni trak ceste po dogovoru sa Županijskom upravom za ceste će se rekonstruirati u sklopu izgradnje kanalizacijskog kolektora koji će biti položen tim drugim prometnim trakom. Završetkom ovih asfalterskih radova svi radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u ulici Franje Asiškog će biti završeni.

Također i asfalterski radovi u dijelovima ulica Ive Lole Ribara i Ilije Bošnjaka će krenuti odmah nakon završetka asfaltirskih radova u ulici Franje Asiškog i svi bi navedeni radovi trebali biti gotovi do kraja tekućeg tjedna.

Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u ulici Franje Asiškog i u ulicama I.L.Ribara i Ilije Bošnjaka predstavljaju dio Projekta naziva : EN.2.1.16. – 0107 „Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića“, za koji je VODOVOD METKOVIĆ dobio bespovratna EU sredstva u iznosu od 90% Ugovora odnosno cca 2,43 milijuna kuna, a vrijednost kompletnog Ugovora je cca 2,7 milijuna kuna. Preostala ulica u kojoj su se izvodili radovi a koje su dio navedenog projekta je : Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže u ulici Andrije Kačića Miošića koja je već dovršena prije dva mjeseca.

S poštovanjem,
Matko Jerković, dipl. ing. građ.

Najčitanije