Ostanimo u kontaktu

UDRUGA LEPTIRIĆI

Radionicama u parku obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

Objavljeno prije

0405_Leptirići 4

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići danas je u Gradskom parku obilježila Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Leptirići su informirali građane o cerebralnoj paralizi i uslugama u zajednici koje pruža, te su se za djecu održale radionice. Više o njima rekao je predsjednik Udruge Leptirići, Mario Jurković:

– Tu su fizioterapeut, senzorni terapeut, logoped, neurofeedback terapeut, roditelji, djeca, asistenti koji djecu vode u školu i, evo, hvala Bogu, lijepo je vrijeme. Na radionici se prikazuju načini vježbanja, imali smo recitaciju članova udruge i senzornu terapuju s bojama i balonima – rekao je Jurković.

Cerebralna paraliza (CP) je grupa neprogresivnih, ali često promjenjivih motoričkih poremećaja uzrokovanih razvojnim poremećajem ili oštećenjem mozga u ranom stadiju razvoja. Problemi nisu izlječivi, ali individualnim pristupom i tretmanom mogu se ublažiti simptomi, spriječiti daljnje razvojne teškoće i poboljšati kvaliteta života osoba s cerebralnom paralizom.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije