Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Radionica ‘Savršeni biološki kumpjutor’ u subotu

Objavljeno prije

U subotu, 13. travnja od 11 do 12 sati ponovno će se održati znanstvena radionica.

Prethodna radionica bila je posvećena proučavanju staničnih aktivnosti, posebice njihovih konstantnih procesa poput difuzije, osmoze i fotosinteze bez kojih život na našem planetu ne bi postojao. Da ne bi sve ostalo na riječima, teorija je dokazana u praksi jednostavnim eksperimentom sa kuhinjskim namirnicama.

U idućoj radionici istraživat će se i dalje stanice, ali jedan posebni tip stanica koje tvore složen biološki sustav, nalik kompjutoru.

Što su to živci? Od čega je građen naš mozak i koliko se razlikuje od mozga drugih živih bića? Kako putuju informacije kroz ljudsko tijelo i kojom brzinom? Jesu li sve aktivnosti našeg tijela pod utjecajem vlastite volje? Kako udruživanjem stanica iste vrste nastane cjelovit živi organizam? Tim malih neuroznanstvenika poziva vas na radionicu posvećenu našem ‘najpametnijem’ organu koji nam svaki dan omogućuje da učimo i pamtimo nove sadržaje i vještine.

METKOVIĆ 600

‘Kratki espresso’ s Ninom Raspudićem u prepunoj galeriji GKS-a Metković

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Sinoć je u galeriji GKS-a u organizaciji Građanske udruge ‘Metković 600’ održana promocija zbirke kolumni Nina Raspudića ‘Kratki espresso’.

Zbirka se sastoji od dvije knjige ‘Kratki espresso 2016./2017.’ i ‘Kratki espresso 2018./2019.’, a obuhvaća 186 kolumni objavljenih u Večernjem listu.

Ovaj književnik, prevoditelj i politički analitičar, koji bi, nasmijavajući svoju publiku, mogao biti i odličan stand-up komičar, govorio je o svome blogu o svim živućim društvenopolitičkim temama iz jednog svog kuta.

Donosimo galeriju:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije