Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO 'BRKATA SJENICA'

Radionica prstenovanja ptica za učenike trećih razreda iz Dubrovnika

Objavljeno prije

Dana 17. listopada u kampu Ornitološkog društva Brkata sjenica održana je radionica sa školskom djecom trećih c, d, e razreda iz osnovne škole Lapad iz Dubrovnika sa učiteljicama Emilijom Vlašić, Gordanom Hajdić Nodilo i Ivanom Matijević.

Na radionici su djeca upoznata s načinom prstenovanja ptica od lova u ornitološke mreže, raspoznavanja vrsta, starosti, spolu ako je moguće, mjerenja dužine krila, vaganja ptice i na kraju opće forme ptice nakon čega su ptice puštane nazad u prirodu. Upoznati su zašto se ptice prstenuju, što sve možemo dobiti iz podataka o ulovljenim prstenovanim pticama, selidbenim putovima ptica, brojnosti ptica, formi pri selidbi i još mnogo stvari vezanih uz ptice.

Saznali su na koji način štitimo ptice, što za ptice znače staništa, kao hranilište, gnjezdilište, odmorište, sigurno utočište za ptice od predatora. Naučili su kako postupiti u slučaju da nađu ranjenu pticu koga obavijestiti o tome i još mnogo o pticama.

Izvor: Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’

VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Održana redovna Skupština, sva izvješća jednoglasno usvojena

Objavljeno prije

Večeras je u prostorijama DVD-a Metković održana redovna Skupština Vatrogasne zajednice Grada Metkovića.

Na Skupštini je predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Milan iznio izvješća o radu Zajednice za 2019. godinu, o financijskom poslovanju Zajednice, izvješće Nadzornog odbora Zajednice za 2019. godinu, predstavljen je program rada Zajednice za 2020. godinu te su sve točke jednoglasno usvojene.

Gosp. Toma Ramić je potvrđen za člana zapovjedništva DVD Vid i člana Skupštine Vatrogasne zajednice te je gosp. Josip Obradović uključen u rad Skupštine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije