Ostanimo u kontaktu

OBAVIJESTI IZ GRADSKE UPRAVE GRADA METKOVIĆA

Rad sa strankama, javni poziv za dodjele u poljoprivredi, jednokratne novčane pomoći i darovi za novorođenu djecu te radno vrijeme izdavanja propusnica vikendom

Objavljeno prije

Gradska uprava Grada Metkovića donosi sljedeće obavijesti:

Rad sa strankama

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva o proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, produljuje se obustava prijema stranaka u Gradskoj upravi Grada Metkovića koja je na snazi od ponedjeljka 16. ožujka 2020. i trajat će sve do  donošenja novih Preporuka i Odluka Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa.

Pozivaju se građani da svu komunikaciju prema nadležnim tijelima Grada Metkovića obavljaju putem elektroničke pošte, telefonski ili običnom poštom.

Svi kontakti s brojevima telefona i mail adrese nalaze se na web stranicama Grada Metkovića www.grad-metkovic.hr.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti za ulaganja u poljoprivredi na području Grada Metkovića

Grad Metković PRODULJUJE privremenu obustavu zaprimanja zahtjeva po Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti za ulaganja u poljoprivredi na području Grada Metkovića u 2020. godini!

Privremena obustava odnosi se na period od ponedjeljka 16. ožujka 2020. pa sve do donošenja novih Preporuka i Odluka Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa .

Jednokratne novčane pomoći

Zbog odluke Ministarstva zdravstva o  proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, obavještavaju se svi korisnici jednokratne novčane pomoć da će zahtjeve moć podnijet putem maila: drustvene-djelatnosti@metkovic.hr, te u iznimnim slučajevima ispred Gradske uprave na adresi Stjepana Radića 1, Metković svakim radnim danom od 8-11 uz pridržavanje mjera i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Isplata će se vršiti isključivo na tekući ili zaštićeni račun. (neće biti moguće u gotovini)

Zahtjevi će se zbog reduciranog rada službenika i namještenika u Gradskoj upravi obrađivat jednom tjedno.

Darovi za novorođenu djecu

Zbog odluke Ministarstva zdravstva o  proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, obavještavaju se svi roditelji koji podnose zahtjev za priznavanje prava prava na dar za novorođeno dijete, da će zahtjeve do prestanka pandemije moć podnijet isključivo putem maila: drustvene-djelatnosti@metkovic.hr.

Detaljne upute na: http://grad-metkovic.hr/2020/03/23/obavijest-podnosenje-zahtjeva-za-novorodeno-dijete-putem-e-maila/

Radno vrijeme izdavanja propusnica vikendom

Zahtjev za izdavanje propusnice tijekom vikenda će se moć podnijet u periodu od 8 do 11 sati ispred Gradske uprave, Metković, Stjepana Radića 1, te putem e-maila adrese Stožera civilne zaštite Grada Metkovića:  civilna.zastita@metkovic.hr .

GRAD METKOVIĆ

 

DUHOVITA I DIRLJIVA MELODRAMA

Predstava ‘Boksačko srce’ u utorak u GKS-u Metković

Objavljeno prije

Boksačko srce naziv je predstave koja će se, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, u utorak, 2. prosinca s početkom u 19:30 odigrati na sceni Gradskoga kulturnog središta Metković.

Riječ je o duhovitoj i dirljivoj melodrami jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad – jedan star, jedan na početku – drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje, pri čemu iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.

Sjajni kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjeloga bivšeg boksača, dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Paško Vukasović.

Nudeći optimizam, ova predstava poziva gledatelje da i sami preispitaju svoja uvjerenja i spoznaje o vlastitim borbama u životu. ‘Je li život borba?’, ‘Kada i kako se treba braniti?’, ‘Treba li, kako i kada napadati?’, ‘Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?’ – sva ta pitanja uz poneke odgovore Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu GKS-a Metković u predstavi ‘Boksačko srce’. Cijena ulaznice je 40 kn.

Predstava će se održati u skladu s epidemiološkim preporukama i uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije