Ostanimo u kontaktu

'MLADO, STARO, ŽIVOT CILI...'

Pušten u prodaju Hajdukov kalendar za 2017. godinu

Objavljeno prije

hajdukov-kalendar_cover

U prodaji je Hajdukov kalendar za 2017. godinu, popis prodajnih mjesta nalazi se na službenoj klupskoj stranici, a može ga se kupiti i putem web shopa.

Kalendar, u čijem je fotografiranju sudjelovalo 1200 navijača, tiskan je u 25.000 primjeraka, a cijena iznosi 40 kuna.

Već sada vlada veliki interes za kalendarom s obzirom da su Hajdukovi prvotimci obišli brojna gradove Dalmacije (prekrasne lokacije otoka Paga, Brača i Korčule, Zadar, Primošten, Imotski, Knin, Kaštela, Sinj, Vid, vrh Vošac na Biokovu te Dubrovniku) u kojima se druženje i fotografiranje s igračima doživjelo kao prava fešta, a stih ‘mlado, staro, život cili…’ dobio je jedinstvenu potvrdu da se za Hajduk u Dalmaciji jednostavno – živi.

Popis Tommy prodavaonica u Dubrovačko-neretvanskoj gdje možete kupiti kalendar:

 • Dubrovnik – Fan shop u Atlant centru
 • Blato – 1.ulica br.19
 • Brna – Brna 479 (Smokvica)
 • Cavtat – Gornji Obod 36
 • Dubrovnik – Kralja Tomislava 7; Vukovarska 36; Andrije Hebranga 50; Stjepana Cvijića 34
 • Konavle – Gruda 3A
 • Korčula – Ante Starčevića 6
 • Metković – Ulica Kneza Branimira 1/a; Ante Starčevića 6; Dubrovačka 3
 • Molunat – Molunat 93
 • Opuzen – Ulica Poduzetnička zona 3; Jadranska 1
 • Orebić – Bana Josipa Jelačića 54
 • Pakoštane – Ul.Petra Zrinskog 2
 • Ploče – Vladimira Nazora 24
 • Smokvica – Smokvica 161/a
 • Staševica – Biokovska 1
 • Ston – Trg kralja Tomislava 6
 • Vela Luka – Ulica 47 br. 53; Obala 2 br.29, Ulica 25 br.4

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati

CITY GAMES

Neretva Run Metković se plasirala u daljnje natjecanje na ljetnim igrama

Objavljeno prije

Jadranske igre - City Games

Slano je sinoć ugostilo “povratnički” hrvatski City Games susret nakon gotovo mjesec dana putovanja popularnih ljetnih igara po regiji. U naselju nedaleko Dubrovnika natjecalo se pet ekipa, koje se nisu došle toliko nadmetati, koliko dobro zabaviti i družiti. Majkovi, s nešto ranijeg iskustva iz susreta u Zatonu, uspjeli su ovaj put dogurati do zlata. Prolaz dalje osigurali su i drugoplasirani Neretva Run iz Metkovića, dok su na trećem zasjele domaće Foke.

Kako je ovo skoro svima bio prvi susret s igrama, možda nismo vidjeli nekih briljantnih taktika, ali odlične atmosfere nije nedostajalo, a bome ni sjajnih sportskih poteza, poput onog Majkova koji su najmlađem timu, To Lutko, pustili da njihovoj ekipi od 5 članova u potezanju konopa suprostave svih svojih 8. Veliki entuzijazam ovih mladića i djevojaka govori nam da ih čeka lijepa budućnost nastave li sudjelovati u City Games susretima.

Zanimljiv je i podatak kako ekipa vrlo trendy imena, Primorski Despacito, nije uspjela osvojiti niti jedan bod, ali su svejedno bili najveseliji tim večeri!

Pored konopa, igrali su se i leteći vaterpolo, spašavanje turistkinja, alka i utrka magaraca, dok su se nešto prije toga u City Games Junior mlađi uzrasti okušali u slagalicama, utrci vreća i uvijek odlučujućem potezanju konopa.

Susret u Slanom organizirali su Turistička zajednica Općine Dubrovačko primorje i Adria events.

City Games karavana nastavlja svoj put i ovaj vikend gostuje na Makarskoj Rivijeri, u subotu 29. srpnja na rasporedu su Tučepi, a 30. srpnja Brela.

Za Neretva Run Metković nastupaju:
1. Ruđo Bošković
2. Milan Tranpa
3. Pavo Dujmović
4. Josip Baban
5. Josip Vidović
6. Nina Bošković
7. Manuela Liović
8. Ivana Ćubić

Nastavi čitati

Najčitanije