MOTIVIRAJUĆA PRIČA JEDNE METKOVKE

Puna volje za životom, Tonća Šiljeg u borbi s teškom bolešću spas pronašla na drugom kraju svijeta

Objavljeno 27. veljače 2017. u kategorijama: Metković, News, Video.

Tonća Šiljeg

U našem malom gradu Metkoviću živi cura po imenu Tonća Šiljeg. Osim što ima anđeoski glas (poslušajte video prilog) ima i veliku hrabrost koju bi malo tko od nas imao.

Tonća Šiljeg cura je vesele naravi koja ne da priznati niti misliti o bolesti, o križu kojeg nosi ona i njezina obitelj. Ta je hrabra cura prije osam godina svojom viješću o dandanas nepoznatoj dijagnozi rastužila prijatelje, susjede i sve koji je poznaju. Prognoze doktora u Lijepoj našoj, sudeći po stanju i stalnim nesvjesticama, bile su strašne, da je čeka život na štakama, kasnije i u kolicima te ono najgore, jer ne znaju koja bolest napada tijelo.

Ali Tonća je rekla dosta. Prekinula je školovanje radi bolesti i svakodnevno ležala u sobi sa svojim medicinskim psom, koji joj je još uvijek desna ruka. Ali ni to vrijeme nije bacila u vjetar. Htjela je završiti školu i da, ljudi, uspjela je. Zahvaljujući svojoj volji i upornosti te online pripremama i ispitima, Tonća je završila s diplomom Cambridgea u rukama i zanimanjem učiteljice engleskog jezika.

Znajući da lijeka u Hrvatskoj nema i da joj je svaki dan sve gore, počela je na internetu istraživati gdje bi joj bilo najbolje liječenje. Po klimi, hrani, njezinu zanimanju i liječenju kao najbolja se pokazala Koreja. Tonća se nije dvoumila, sve je objasnila roditeljima i krenula na posao. Kako je u Koreji teško dobiti posao ako ne znate jezik, odmahnula je rukom te nakon godinu dana svladala korejski jezik u govoru i pismu. Svi u nevjerici i šoku za takvom voljom za životom, Tonća pronalazi posao i stan i sve druge uvjete za život na drugoj strani svijeta.

I da, Tonća kupuje avionsku kartu za Koreju! Sa suzama u očima hoće li uspjeti doći i ispuniti svoj san, nakon 26 sati leta javlja se da je došla i smjestila se. Dvadeset je dana otkako je u Koreji, a prvi rezultati već su tu. Bacila je štake, samostalno hoda i spava bez tableta. Tonće kapa do poda, ne preostaje nam ništa nego ti se diviti, kao i tvojim roditeljima Igoru i Slavi Šiljeg.

Tonće primi puno pozdrava i znaj da je tvoj voljeni Metković uz tebe!

Pripremio: Marin Medak / Metkovic-news.com

Komentari