Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA

Pučke pjevačke skupine doline Neretve na 49. smotri folklora u Zagrebu

Objavljeno prije

Pučki pjevači doline Neretve

Na poziv organizatora 49. Međunarodne smotre folklora, koja će se održati u Zagrebu, u nedjelju 19. srpnja, pet pučkih pjevačkih skupina župa iz doline Neretve; Bagalovići, Komin, Vid, Vidonje, Slivno-Ravno-Vlaka održati će dva nastupa. Po programu u nedjelju u 10 sati u Zagrebačkoj katedrali sudjelovati će na misnom slavlju za sudionike MSF.

Koncert će se održati u crkvi sv. Katarine u 19.30 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na prvom nastupu predstaviti će se pjevanjem tijekom misnog obreda na kojem će pjevati svi pjevači zajedno (ulazna, dijelovi mise: Gospodine, Slava, Svet, Jaganjče božji; psalam (aleluja) pjesma za vrijeme prinosa darova, pjesma preko pričesti, izlazna pjesma).

U drugom nastupu predstaviti će najzanimljivije primjere pučkog crkvenog pjevanja u dolini Neretve koju u pravilu predvode muški pjevači. Razloga za ovakav izbor je više a glavni je taj da se u posljednjih petnaestak godina upravo ovaj segment crkvenog pučkog pjevanja doline Neretve predstavlja van svojih granica u koncentratnoj formi (Stipišić, Ćaleta – Pasionska baština).

Ovim putem pučki pjevači pozivaju sve neretvane u Zagrebu da ne propuste ovaj koncert.

Nastavi čitati

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije