Ostanimo u kontaktu

VELIKI USPJEH KONOBARA SREDNJE ŠKOLE METKOVIĆ

Prvo mjesto na međunarodnom gastro natjecanju ‘Grand gourmet’ u Makarskoj

Objavljeno prije

Foto: SŠ metković

Foto: SŠ metković

Učenici SŠ Metković jučer su se natjecali na međunarodnom natjecanju škola u sklopu festivala Grand gourmet hotelu Meteor u Makarskoj. Natjecali smo se u disciplini sinkronizirano posluživanje, te smo osvojili 1. mjesto i dobili pehar, medalje i priznanja za svakog učenika, školu i mentore.

Predstavljali su nas učenici Dino MarkotaRoko Novaković i Kristijan Volarević u pratnji svojih mentora Rade Nikoletića i Obrada Lalovca. Natjecanje se sastojalo od toga da svaki tim ima tri gosta i za iste se vrši sinkronizirano postavljanje stola i posluživanje. Natjecatelji su imali 15 minuta za pripremanje inventara koji im je potreban. Svi natjecateljski timovi imali su 10 minuta da sinkronizirano postave stol, pribor, uvedu goste i posluže aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo uz glazbenu podlogu koju pripremaju i donose na USB sticku.

Konačan poredak je izgledao ovako:

  1. SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ 100/100 bodova
  2. SREDNJA TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA SARAJEVO
  3. TRGOVAČKO – UGOSTITELJSKA ŠKOLA KARLOVAC
  4. TURISTIČKO – UGOSTITELJSKA ŠKOLA TROGIR
  5. TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA SPLIT
  6. TURISTIČKA I UGOSTITELJSKA ŠKOLA DUBROVNIK
  7. SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA MAKARSKA
  8. SOU NAUM NAUMOVSKI MAKEDONIJA

Od svih navedenih škola, mi smo jedina koja nismo turističko – ugostiteljska, s tim je ovaj naš uspjeh još i veći. Fascinantan je još jedan podatak s ovog međunarodnog natjecanja. Žiri se sastojao od tri člana iz Novog Sada, Sinja i Omiša, i svi su nam dali maksimalan broj bodova – 100/100, što znači da nismo imali niti jednu jedinu grešku, što je zaista nevjerojatno na ovakim natjecanjima.

Još bi se jednom zahvalio našim učenicima – konobarima i ravnatelju škole Mariju Obradoviću, koji nam osigurava potreban inventar i opremu da bismo uopće mogli sudjelovati na ovakvim manifestacijama. I ove godine smo dokazali da pripadamo u sami vrh hrvatskog, a, usudio bih se reći, i europskog Gastro natjecanja.

prof. Rade Nikoletić 

ZIMSKE RADOSTI

Metković zabijelio, gradske službe posule sol po najfrekventnijim kalama, ulicama i prometnicama

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U nedjelju je u Metkoviću nakon podužeg razdoblja pao snijeg, cenat-dva, ali snijeg! :)

Napravili smo nekoliko fotografija, koje donosimo uz informaciju da su gradske službe posule sol po svim kalama u staroj jezgri grada te u prigradskim naseljima i glavnim prometnicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije