Ostanimo u kontaktu

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU

Prva generacija Učilice najavila pohod na fakultete! Last minute ciklus za kampanjce!

Objavljeno prije

Učilica Metković odlučila je nagraditi prvu generaciju polaznika majicama Učilice mjesec dana pred početak državne mature i najavljuje Last minute ciklus priprema krajem svibnja.

Marljivi maturanti već par mjeseci svaki vikend pohađaju redovne pripreme iz svih obaveznih predmeta u Učilici te je preostalo još mjesec dana priprema iz istih. Trenutno je paralelno u tijeku i proljetni ciklus priprema, koji pohađaju maturanti koji se nisu stigli upisati u redovni ciklus. Pri svladavanju zahtjevnog gradiva, maturantima su na usluzi mladi, stručni i ambiciozni profesori.

Katarina Kmezić, Anto Dodik, Judita Mustapić

Marija Tomić Veraja, Anto Dodik

Učilica je već prepoznat projekt, kako u Metkoviću, tako i u ostatku doline Neretve. Prva generacija polaznika broji blizu 50 maturanata, iz Metkovića, Ploča, Opuzena, Neuma, Čapljine te Ljubuškog. Taj broj bi mogao znatno narasti kada se pripremama pridruže kampanjci u Last minute ciklusu koji slijedi kad maturantima završi nastava.

Kako doznajemo, Last minute ciklus počinje 27. svibnja, odmah tjedan nakon završetka nastave, a namijenjen je za kampanjce te za one koji imaju potrebu utvrditi i ponoviti gradivo tik pred samu maturu.

Martina Tomić

Last minute ciklus će za mnoge maturante biti spas u zadnji čas, jer će osim obaveznih predmeta moći upisati i ponoviti sve izborne predmete koji su dodatna ulaznica za mnoge fakultete. Tu su fizika, kemija, biologija, psihologija te politika i gospodarstvo.

Učilica Metković

Opširnije informacije o Last minute ciklusu možete pronaći na facebook stranici @ucilicametkovic, odnosno kontaktom putem e-maila ucilica.mtk@gmail.com ili mobitela 099 66 76 838.

ROADPOL – ZAVRŠILI DANI SIGURNOSTI U PROMETU 2020.

Ovogodišnje brojke nesreća u prometu značajno bolje od prošlogodišnjih

Objavljeno prije

Od 16. do 22. rujna proveden je projekt ROADPOL-a Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Tijekom provedbe projekta prometna policija provela je brojne preventivno-represivne aktivnosti u cilju smanjenja broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometu na cestama, a nagalasak je bio na Danu bez poginulih u prometu koji se obilježio 17. rujna kada nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Ovogodišnji prometni parametri su značajno bolji od onih prošlogodišnjih. Naime, od početka godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 357 prometnih nesreća što je za 41% manje nego prošle godine kada ih se dogodilo 615. Broj ozlijeđenih osoba također je smanjen i to za 44% sa prošlogodišnjih 448 na ovogodišnjih 249, dok je broj smrtno stradalih smanjen za čak 60% sa prošlogodišnjih 10 na ovogodišnjih 4.

Unatoč povoljnim prometnim pokazateljima policija nastavlja sa svojim preventivnim i represivnim aktivnostima i poručuje:

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije