Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO ''BRKATA SJENICA''

Prstenovanje u kampu ”Brkate sjenice” ove jeseni počinje polovicom kolovoza

Objavljeno prije

Bariša Ilić - Prstenovanje ptica

Iz Ornitološkog društva ”Brkata sjenica” obavještavaju sve koje zanima, jer ističu da je bilo upita, da prstenovanje ove jeseni u kampu ”Brkate sjenice” počinje polovicom mjeseca kolovoza. Ova napomena slijedi jer je ranijih godina prstenovanje počinjalo oko 20. srpnja pa su na neki način dužni pojašnjenje za tekuću godinu.

Naime, Ornitološko društvo ”Brkata sjenica” od ove godine u dogovoru sa zavodom za ornitologiju HAZ-u započelo je prstenovanje standardnim naporom koje se provodi od četvrtog do osmog mjeseca. U nekoliko rečenica su pojasnili o čemu se radi, dok će više detalja, pa i rezultata, biti prezentirano na kraju sezone.

– Prstenovanje se provodi duži niz godina uvijek na istoj lokaciji, isti broj mreža od deset do dvanaest, isti raspored mreža, lovi se i prstenuje u određenim vremenskim intervalima, između dva terena mora biti minimalno šest dana, dužina lova poželjno šest sati a minimalno četiri sata i najvažnije lovimo bez vaba. Zbog svega navedenog neophodan je mir u staništu gdje lovimo i to je razlog što kasnimo sa jesenjim prstenovanjem, a čim završi lov standardnim naporom počinjemo sa jesenjim prstenovanjem, pojasnio je Bariša Ilić, te za sve koji prate njihov rad dodao nekoliko fotografija sa ovogodišnjih terena širom delte Neretve.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije