Ostanimo u kontaktu

UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ

Proveden projekt ‘Nešto staro za nešto novo’

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić je od svibnja do prosinca 2019. godine provodila projekt Nešto staro za nešto novo s ciljem podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja tekstila, staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša.

Aktivnosti su započele već kroz manifestaciju Hrvatska volontira 2019.  Edukacija i promocija novog životnog stila u cilju pravilnog postupanja s otpadom tijekom projektnih aktivnosti omogućile su različitim starosnim skupinama stjecanje novih građanskih kompetencija  i prihvaćanje odgovornosti za pravilno zbrinjavanje otpada  na način da ne ugrožava ljudsko zdravlje i okoliš. Doradom odbačenih limenki, staklenki i ostataka tekstila kroz kreativne radionice nastali su novi uporabni proizvodi.

Sudionici projekta i lokalna zajednica su potaknuti da i sami promišljaju na odgovoran način o zaštiti okoliša i reciklaži, a uradci  s radionica pokazali su da otpad može dobiti i novu ukrasno–uporabnu svrhu. Projekt je financiran od strane Dubrovačko-neretvanske županije.

KINEZI NAM POMAŽU

Graditelji Pelješkog mosta donirali 800.000 kuna u sklopu akcije ‘Hrvatska protiv korona virusa’

Na hrvatskom jugu u izgradnji Pelješkog mosta sudjeluje oko 500 kineskih graditelja, a sada nam od njih stiže pomoć i protiv korone. U državni proračun su uplatili 800.000 kuna

Objavljeno prije

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tema Pelješkog mosta puno je puta stvarala glavobolje Hrvatskoj, no ovoga puta, tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja ga gradi, dala je Hrvatskoj razlog za radost.

Naime, kineska građevinska tvrtka uplatila je našoj državi vrijednu donaciju od 800.000 kuna za nabavku neophodnih sredstava i opreme u borbi protiv pandemije korona virusa. Iznos je uplaćen u sklopu akcije “Hrvatska protiv korona virusa”, koju je nedavno pokrenula Vlada RH.

Ova velikodušna firma na jugu naše države most gradi od 2018. godine, kada su započeli radovi. Ondje je zaposleno 500-ak radnika iz Kine, većinom iz pokrajine Hubei koja je donedavno bila i sama žarište ove strašne epidemije.

Inače, CRBC je velika kineska državna tvrtka koja se bavi ugovaranjem, investiranjem, razvojem i upravljanjem cestama, mostovima, lukama, željezničkim prugama, zračnim lukama, tunelima, nekretninama i industrijskim parkovima, piše 24sata.hr.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije