NOVA ŠKOLSKA GODINA

Provedba akcije “Poštujte naše znakove”

U sklopu planiranih aktivnosti policajci će posjetiti prvašiće u njihovim školama i pokazati im kako se treba ponašati u prometu.

Objavljeno 30. kolovoza 2013. u kategorijama: Metković, News.

prvasici

Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna 2013. g. Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“, usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima  njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu planiranih aktivnosti policajci će posjetiti prvašiće u njihovim školama i pokazati im kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu. Osim njima, policajci će održati predavanja i roditeljima prvašića, a posebna će se pozornost posvetiti nadzoru prometnica u blizini škola.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:

Draga djeco!
Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Poštovani roditelji!
Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće  do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Cijenjeni vozači!
Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu, a u slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom na svoju prisutnost! U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno!

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine!   

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari