Ostanimo u kontaktu

PRIGODNI DOMJENAK I DRUŽENJE

Prošlo je 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U utorak, 21. svibnja, povodom 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche, u vremenu za 3 sata i 40 minuta, organizirano je druženje u hotelu Narenta za sve sudionike koji su tada veslali i bili u pratnji. Radi se o neretvanskim junacima i gusarima koji su uspjeli napraviti taj podvig i prezentirati lađu u europskim metropolama Parizu i Londonu.

– Mi prezentiramo neretvansku lađu. Zapravo, Udruga lađara Neretve je ona koja je očuvala neretvansku lađu, – rekao nam je Milojko Glasović, jedan od začetnika ideje samog Maratona lađa te dodao:

– Oduševljen sam što sam sve koji su vozili prije 10 godina skupio i što se večeras družimo jer su oni to zaslužili, a pogotovo jer je avionom iz Francuske došao i organizator cijelog događaja, Paul Thierry kojem je majka Kominjanka, a otac Francuz. On radi na tome da opet odemo u Pariz i pomaže u promociji lađa u Francuskoj, – za Metković NEWS izjavio je Glasović.

DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas se molitvom Odrješenja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju svetog Ivana Nepomuka i kod Spomenika poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava, odala počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Molitvu Odrješenja predvodio je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a počast su odali predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova, predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja te predstavnici policije i vatrogasaca.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije