Ostanimo u kontaktu

PRIGODNI DOMJENAK I DRUŽENJE

Prošlo je 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U utorak, 21. svibnja, povodom 10 godina otkad je neretvanska lađa prvi puta preveslala La Manche, u vremenu za 3 sata i 40 minuta, organizirano je druženje u hotelu Narenta za sve sudionike koji su tada veslali i bili u pratnji. Radi se o neretvanskim junacima i gusarima koji su uspjeli napraviti taj podvig i prezentirati lađu u europskim metropolama Parizu i Londonu.

– Mi prezentiramo neretvansku lađu. Zapravo, Udruga lađara Neretve je ona koja je očuvala neretvansku lađu, – rekao nam je Milojko Glasović, jedan od začetnika ideje samog Maratona lađa te dodao:

– Oduševljen sam što sam sve koji su vozili prije 10 godina skupio i što se večeras družimo jer su oni to zaslužili, a pogotovo jer je avionom iz Francuske došao i organizator cijelog događaja, Paul Thierry kojem je majka Kominjanka, a otac Francuz. On radi na tome da opet odemo u Pariz i pomaže u promociji lađa u Francuskoj, – za Metković NEWS izjavio je Glasović.

ZA SKLADNIJE I UGODNIJE PREDŠKOLSKE DANE

U Dječjem vrtiću Metković nastavljaju se edukacije odgojitelja

Objavljeno prije

Provedbom projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 , nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja, ovaj put pod nazivom Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi. Projekt provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

Edukacija  Uvodni Korak po korak u radu s djecom predškolske dobi , koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, gotovo je nezaobilazna za sve odgajatelje koji ulaze u profesiju, kao i za one koji žele osvježiti postavke razvojno-primjerenog pristupa. Sudionicima daje vezu između teorijskog uporišta razvojno- primjerenog pristupa i njegove primjene u praksi, saznanja o važnosti i načinu formiranja okruženja za učenje djece, o važnosti igre, individualizaciji i načinima prilagodbe plana i programa, o načinima praćenja i bilježenja djetetova razvoja, kao i o strategijama uključivanja roditelja u svijet predškolskog odgoja.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Metkovića.“

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije