Ostanimo u kontaktu

DRAGOVIJA

Proslavljen zaštitnik Dragovije, blagdan sv. Ivana Krstitelja

Objavljeno prije

Svečanim misnim slavljem uz nazočnost velikog broja vjernika  jutros je na Dragoviji proslavljen blagdan zaštitnika mjesta sv Ivana Krstitelja.

Uoči svete mise održana je procesija sa svečevim kipom a župnik don Mile Čalo tom prigodom je obavio blagoslov polja.

Današnju svečanost brojni Dragovinjci nastavili su obiteljskim okupljanjem na djedovini.

Također, i u Prudu je Svetom misom i procesijom proslavljen blagdan sv. Ivana. Svetu misu predvodio je prof. dr don Ivan Kešina rodom iz Vida.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Konavala (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 16 osoba: 13 iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te jedna iz Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 149 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 18 244 uzorka.

U samoizolaciji je 812 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije