Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKO VIJEĆE GRADA METKOVIĆA

Proračun Grada Metkovića za iduću godinu 84 milijuna kuna

Objavljeno prije

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Metkovića za 2022. godinu koji iznosi 84 milijuna kuna.

Proračun uključuje nastavak višegodišnjih projekata i investicija te početak novih kapitalnih projekata kojima je svrha unaprijediti kvalitetu života u Metkoviću.

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je neke od najznačajnijih projekata koji će se realizirati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

„Nastavljamo, ali i započinjemo s velikim infrastrukturnim projektima kojih se ne bih postidio niti jedan veći grad. Između ostalih, to su rekonstrukcija odlagališta otpada Dubravica. Gradimo kompostanu vrijednu 23 milijuna kn, pri čemu je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša 12 milijuna kn te sortirnicu ukupne vrijednosti od 11 milijuna kn. Također, nastavljamo s izgradnjom Dječjeg vrtića Radost – projekta koji će riješiti dugogodišnji problem liste čekanja za upise u vrtić, završavamo radove na Malog gradskoj tržnici, a osigurali smo i tri milijuna kn za otkup zemljišta, u svrhu izrade projekta odvodnje na predjelu Slatine i Jelaševca te izgradnju POS-ove zgrade“, kazao je gradonačelnik Milan.

Osim ulaganja u kapitalne projekte, Grad Metković nastavlja i sa socijalnim izdvajanjima za građane.

„Grad nije odustao niti od jednoga socijalnog programa. Nastavljamo s darovima za novorođenu djecu, a osim osnovnoškolcima, troškove nabave školskoga pribora sufinancirat ćemo i srednjoškolcima. I dalje ćemo, s jednim od najvećim iznosa u RH, stipendirati studente te sufinancirati prijevoz učenika i studenta. Nastavljamo i s izdvajanjem za poboljšanje zdravstvene zaštite građana te programima potpora za poljoprivrednike i poduzetnike. Osim božićnica, od iduće godine umirovljenicima ćemo isplaćivati i uskrsnice“, naglasio je gradonačelnik.

Usvajanje gradskoga Proračuna za iduću godinu proteklo je bez vijećničkih amandmana.

KOTIGA BIO 'BRŽI' DO 122.500,00 kn

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala na kvizu ‘Potjera’

Objavljeno prije

Metkovka Kristina Mordžin sudjelovala je na popularnom kvizu ‘Potjera’ koji se u četvrtak emitirala na HRT-u.

Kristina je pokazala odlično znanje u individualnom dvoboju s lovcem Deanom Kotigom te se plasirala u završnu potjeru, u kojoj njezina ekipa, nažalost, nije uspjela osvojiti iznos od 122.500,00 kn.

Inače, Kristina ima 24 godine i studentica je ekonomije na Sveučilištu u Splitu. U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem te rukometom, a i redovna je sudionica lokalnih pub kvizova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo joj na pokazanome znanju te joj želimo što skoriji povratak na ‘Potjeru’.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije