Ostanimo u kontaktu

DOBRA VIJEST

Pronađeni nestali Puki i Etna: ‘Cijelu noć smo bili u potrazi. Sad se osjećam fenomenalno, srce mi je kao kuća’

Objavljeno prije

Iz mjesta Isklisi kod Novih Sela u petak su pobjegli magarac i kobila. Životinje su pronađene u nedjelju ujutro.

Velika potraga u dolini Neretve za nestalom kobilom i magarcem, Etnom i Pukijem, je završila. Magarac Puki i kobila Etna su pronađeni, i to na području zvanom Crveni grm, na plantaži jabuka gdje su se sladili otpalim voćkama.

“Jutros sam prošetao kroz voćnjak, jutrom prođem nedjeljom i vidio sam da je nešto grizlo jabuke koje su opadale. Kad sam se vratio kući, pričam malom, on pošao u lov, spustio se dolje i kaže mi ‘ćaća, eno ugledao sam konja, zvat ću ljude koji su tražili. Nazvao ih je i eto, našli smo ih”, opisao je pronalazak konja vlasnik voćnjaka u kojemu su se zadržale životinje Milan Nižić.

U obitelji Šiljeg koja je molila pomoć u potrazi – veselje nakon neprospavane noći. “Nismo spavali noćas, bili smo u potrazi. Sve u svemu se dobro završilo. Gospodin mi je javio da je našao konja kod svoje kuće, na plantaži jabuka. Vozili smo prema njima 300 na sat. Osjećao sam se fenomenalno, srce mi je bilo kao kuća”, kazao je vlasnik kobile i magarca.

Dodaje da su obje životinje čipirane, kobila je u njegovom vlasništvu, a magarac je u vlasništvu njegova strica.

Izvor: dnevnik.hr

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije