Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Promocija policijskog zvanja održana u Metkoviću

Objavljeno prije

Dani otvorenih vrata putem kojih se promovira policijsko zanimanje, nakon Dubrovnika, danas su održani i u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepan Radić u Metkoviću. Prisutnima se u ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Miro Bajo, a osim njega, prezentaciji su nazočili  načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, pomoćnik voditeljice Policijske škole Josip Jović -Hrvoje Marić, kao i načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević.

Brojni zainteresirani srednjoškolci, kao i građani Metkovića i okolice, imali su priliku vidjeti vrlo zanimljiv program promocije rada policije i tehnike koju koriste. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Posebna atrakcija bila su dva policijska psa s kojima su prikazane vježbe pronalaska droge i vježba napada psa na osobu koja fizički nasrne na policijskog službenika prilikom postupanja. Prisutni su također imali priliku na postavljenom poligonu provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

Ovakve promocije održavaju se diljem Hrvatske s ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaj koji je u tijeku, a kojim Ministarstvo unutarnjih poslova traži 750 novih policijskih službenika.

Program srednjoškolskog obrazovanja započeti će 14. rujna na Policijskoj akademiji, a za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primati će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih dakle siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

ZAPOČELO 'SPAJANJE' KRAJNJEG JUGA HRVATSKE

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao gradilište Pelješkog mosta

Objavljeno prije

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je, u pratnji ministara Olega Butkovića i Marka Pavića, ministrice Marije Vučković, saborskog zastupnika Branka Bačića, državnih tajnikâ, predstavnika Hrvatskih cesta te predstavnika izvođača radova obišao gradilište Pelješkog mosta, a u obilasku su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo.

Tom prilikom je premijer Andrej Plenković istaknuo kako Pelješki most, kao jedna od najvažnijih i strateški najbitnijih infrastrukturnih investicija ove Vlade, poprima svoje obrise, a za sve nas, osobito za kolege i prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije on znači ravnopravan status te županije u čitavom sustavu i teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske.

Na Pelješkom je mostu započelo postavljanje rasponske konstrukcije, na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-tinjak na pristupnim cestama i sve zasad ide prema planu.

“Rok završetka je bio 31. srpnja 2021., no zbog koronavirusa i nemogućnosti naših stručnjaka da odu u Kinu i vide kako se proizvode pojedini segmenti i elementi mosta, moglo bi doći za oko dva do tri mjeseca produljenja toga roka”, poručio je predsjednik Vlade iz Komarne. Dodao je i kako su predstavnici CRBC-a, kineske kompanije za izgradnju cesta i mostova, spremni uložiti dodatne napore, a i na političkoj se razini može tražiti da se stvari ubrzaju.

Premijer Plenković je tom prilikom kazao i kako izgradnja dijela pristupnih cesta koji je dobio Strabag ide dobro i u rokovima, a dio koji je dobio grčki Avax nešto kasni s početkom, ali bi kroz idućih mjesec dana i tu trebalo sve biti u funkciji.

„Pelješki most, projekt vrijedan 520 milijuna eura, će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske“, istaknuo je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije