Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

UDRUGA DANI NERETVE U ZAGREBU

Promocija knjige ‘Slivanjski govori: fonologija i morfologija’

Objavljeno prije

Foto: Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Foto: Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Sinoć je u organizaciji Udruge dani Neretve u Zagrebu održana promocija knjige Slivanjski govori, fonologija i morfologija, dr. Perine Vukša Nahod, znanstvenice s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, inače rodom iz Metkovića.

Usprkos vrlo lošim vremenskim uvjetima, otežanom prometu zbog snijega i leda, u dvorani Hotela International ipak se tražilo mjesto više, što opet potvrđuje da se zagrebačke Neretvane ništa ne može spriječiti da se okupe i podrže aktivnosti njihova udruženja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zanimljiva i poučna promocija knjige, na kojoj su govorili autorica dr. sc. Perina Vukša Nahod, predsjednik Udruge Dani Neretve u Zagrebu, mag.iur. Antonio Volarević, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. Željko Jozić, te znanstvenici dr. Joža Horvat i Neretvanin dr. Domagoj Vidović, ukrašena je nastupom ženske klape Ćakulone, osnovane 2001. godine upravo na jednom od druženja tadašnje udruge studenata donjoneretvanskog kraja.

Nakon promocije, druženje je nastavljeno uz piće i prigodni domjenak te nazaobilaznu pjesmu.

Objavljujemo nekoliko fotografija s događaja.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije