Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA DANI NERETVE U ZAGREBU

Promocija knjige ‘Slivanjski govori: fonologija i morfologija’

Objavljeno prije

Foto: Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Foto: Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Sinoć je u organizaciji Udruge dani Neretve u Zagrebu održana promocija knjige Slivanjski govori, fonologija i morfologija, dr. Perine Vukša Nahod, znanstvenice s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, inače rodom iz Metkovića.

Usprkos vrlo lošim vremenskim uvjetima, otežanom prometu zbog snijega i leda, u dvorani Hotela International ipak se tražilo mjesto više, što opet potvrđuje da se zagrebačke Neretvane ništa ne može spriječiti da se okupe i podrže aktivnosti njihova udruženja.

Zanimljiva i poučna promocija knjige, na kojoj su govorili autorica dr. sc. Perina Vukša Nahod, predsjednik Udruge Dani Neretve u Zagrebu, mag.iur. Antonio Volarević, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. Željko Jozić, te znanstvenici dr. Joža Horvat i Neretvanin dr. Domagoj Vidović, ukrašena je nastupom ženske klape Ćakulone, osnovane 2001. godine upravo na jednom od druženja tadašnje udruge studenata donjoneretvanskog kraja.

Nakon promocije, druženje je nastavljeno uz piće i prigodni domjenak te nazaobilaznu pjesmu.

Objavljujemo nekoliko fotografija s događaja.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije