Ostanimo u kontaktu

OVO JE BILO EKSPRESNO

Promijenjena dotrajala žičana ograda na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Zaista možemo reći da je ovo bilo ekspresno. Jedni nas krive i prozivaju, drugi hvale i potiču kako se stvari ekspresno mijenjaju tek kada izađu u medije. Da, tako bi bilo i ovaj put ali kako nadležni ističu, cijela stvar je bila u postupku zamjene i danas je završena. Dijelimo zadovoljstvo učinjenim, bez želje da umanjimo nečiji trud.

Povodom naše objave obratila nam se ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig i istaknula kako je ograda bila u postupku zamjene novom te da je cijela stvar malo prenapuhana.

– Cijeli postupak rekonstrukcije žice je na našu inicijativu i sve skupa to je trajalo kroz ovaj tjedan. Odlučili smo zamijeniti dotrajalu ogradu novom. Ograda nakon sto je skinuta premještena je na mjesto gdje nije smetala za nastavak radova i gdje je mogla biti pokupljena. Smatram da je stvar prenapuhana. I smatram da svi oni koji koriste školska igrališta trebaju zajedno sa školom raditi na dobrobiti naše djece. Vrata naše škole su uvijek otvorena i spremni smo poslušati i učiniti sve sto možemo za djecu i za lokalnu zajednicu. Smatram da se roditelji, a i svi ostali koji imaju neku primjedbu, sugestiju ili kritiku, trebaju prvo obratiti školi. Do sada smo uspješno rješavali situacije zahvaljujući suradnji roditelja, lokalne zajednice, grada i naše županije. Vjerujem da će tako biti i dalje, – istaknula je ravnateljica Dodig.

Kako doznajemo, cijelu stvar oko zamjene ograde su radila djeca i vodstvo iz RK Jerkovac i RA Jerkovac, čiji trud je za sve pohvale, i na zadovoljstvo sve djece koja se igraju na igralištu donosimo vijest i slike kako je školsko igralište danas ljepše nego je izgledalo proteklih nekoliko dana.

Donosimo nekoliko fotografija.

Ruzinava žična ograda stvara brigu roditeljima djece koja se igraju na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

 

SEZONA BERBE U VRIJEME PANDEMIJE

Služba za epidemiologiju ZZJZ DNŽ na zahtjev Povjerenstva za mandarine donijela preporuke za sprječavanje širenja koronavirusa

Objavljeno prije

Na zahtjev Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz konzultacije sa Službom za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijela je Epidemiološke preporuke u sprečavanju širenja COVID 19 infekcije u sezoni berbe mandarina kojima su propisane sve mjere zaštite za vrijeme rada kako na otvorenom tako i u zatvorenim prostorima.

Uzimajući sve specifičnosti rada u sezoni berbe mandarina osnovna podjela rada bila bi rad na otvorenom na plantažama i rad u zatvorenim prostorima u otkupnim centrima.

Zajedničke preporuke

Informirati sve djelatnike o svim mjerama koje se provode u cilju sprečavanja širenja COVID 19 infekcije i pravilnom ponašanju i mjerama zaštite.

Osobe sa simptomima, oboljele osobe i osobe u samoizolaciji ne mogu sudjelovati u nikakvim aktivnostima.

Ako se prije ili u trenutku obavljanja rada osoba razboli/razvije/primijeti simptome, osoba ne dolazi ili prekida rad i ostaje/odlazi doma i telefonski se javlja izabranom liječniku radi procjene daljnjeg postupka.

Voditi dnevnu evidenciju svih radnika (ime i prezime, datum rođenja  i broj mob, tel)

Rad na otvorenom (plantaže mandarina)

Pridržavati se osnovnih higijenskih navika prilikom berbe (pranje ruku, fizička distanca) i što je sve   navedeno u prilogu pod  nazivom „Opće mjere zaštite“

Rad u zatvorenom prostoru (sortirnice)

Budući da se radi o zatvorenom prostoru gdje boravi veći broj osoba  i gdje tijekom rada neminovno dolazi  do bliskoga kontakta rizik od mogućeg nastanka i širenja bolesti je teško izbjeći. Kako bi donekle smanjili taj rizik preporučamo:

 • Pri dolasku radnika mjerenje tjelesne temperature bezkontaktnim toplomjerom
 • Osobe sa temp.  37,2 °C  i više stupnjeva  taj dan se  ne uključuju u radni proces
 • Na vidljivom mjestu, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima ili postaviti informacije sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite
 • Na ulazu i na više radnih mjesta u prostoru potrebno je osigurati dozatore s dezinfekcijskim sredstvima na bazi alkohola ne manjoj od 70 %  uz istaknutu obavijest obveze dezinfekcije ruku pri dolasku i tijekom rada
 • Osigurati radnu odjeću zaposlenicima – robu koja se lako pere i glača
 • Za rad u zatvorenom prostoru na svim radilištima obvezno je nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa. Maske mogu biti jednokratne ili višekratne (platnene koje se pravilno održavaju- peru)
 • Nošenje maske i na otvorenom ako se ne može održati razmak među ljudima/bliski kontakt zbog prirode aktivnosti
 • Nošenje rukavica (nije obvezno) ali se može  preporučiti s time da se redovito dezinficiraju ruke nakon skidanja
 • Izbjegavati kada je to moguće tijekom rada veća grupiranja osoba . Održavati  fizičku udaljenost  od najmanje 2 metra
 • Ako je moguće organizirati rad u više smjena s time da između smjena bude stanka u trajanju od najmanje od pola sata koja će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju prostora
 • Poštivati osnovne higijenske navike (prilikom higijene ruku, kašljanja/kihanja. Upute navedene u prilogu)
 • Čaše,  posuđe  i druge predmete prilikom pauze za objed ne treba dijeliti s drugim osobama
 • Pokušati stvoriti uvjete prozračivanja prostora  (korištenje klimatizacijskih uređaja i grijanja u zatvorenim prostorima potrebno je što više izbjegavati)
 • Potrebno je osigurati učestalije čišćenje, dezinficiranje i prozračivanje sanitarnih čvorova. Osoblju koje koristi toalet potrebno je omogućiti odgovarajuću higijenu i dezinfekciju ruku

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije