Ostanimo u kontaktu

OVO JE BILO EKSPRESNO

Promijenjena dotrajala žičana ograda na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Zaista možemo reći da je ovo bilo ekspresno. Jedni nas krive i prozivaju, drugi hvale i potiču kako se stvari ekspresno mijenjaju tek kada izađu u medije. Da, tako bi bilo i ovaj put ali kako nadležni ističu, cijela stvar je bila u postupku zamjene i danas je završena. Dijelimo zadovoljstvo učinjenim, bez želje da umanjimo nečiji trud.

Povodom naše objave obratila nam se ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig i istaknula kako je ograda bila u postupku zamjene novom te da je cijela stvar malo prenapuhana.

– Cijeli postupak rekonstrukcije žice je na našu inicijativu i sve skupa to je trajalo kroz ovaj tjedan. Odlučili smo zamijeniti dotrajalu ogradu novom. Ograda nakon sto je skinuta premještena je na mjesto gdje nije smetala za nastavak radova i gdje je mogla biti pokupljena. Smatram da je stvar prenapuhana. I smatram da svi oni koji koriste školska igrališta trebaju zajedno sa školom raditi na dobrobiti naše djece. Vrata naše škole su uvijek otvorena i spremni smo poslušati i učiniti sve sto možemo za djecu i za lokalnu zajednicu. Smatram da se roditelji, a i svi ostali koji imaju neku primjedbu, sugestiju ili kritiku, trebaju prvo obratiti školi. Do sada smo uspješno rješavali situacije zahvaljujući suradnji roditelja, lokalne zajednice, grada i naše županije. Vjerujem da će tako biti i dalje, – istaknula je ravnateljica Dodig.

Kako doznajemo, cijelu stvar oko zamjene ograde su radila djeca i vodstvo iz RK Jerkovac i RA Jerkovac, čiji trud je za sve pohvale, i na zadovoljstvo sve djece koja se igraju na igralištu donosimo vijest i slike kako je školsko igralište danas ljepše nego je izgledalo proteklih nekoliko dana.

Donosimo nekoliko fotografija.

Ruzinava žična ograda stvara brigu roditeljima djece koja se igraju na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

 

KAKO DO OBRADIVIH POVRŠINA I INTENZIVNE POLJOPROVREDE

Dubrovačko-neretvanska županija želi unaprijediti poljoprivredu

Objavljeno prije

Autor

Neretvanski poljoprivrednici desetljećima naporno rade kako bi svoju proizvodnju voća i povrća čim prije unaprijedili, sve zbog veće, brže i kvalitetnije proizvodnje, očekujući pri tomu i veće osobne prihode.

Nažalost, u tim nakanama česte su im prepreke vremenske nepogode, sortimenti, slanost tla, usitnjeni posjedi, poremećaji na domaćem i svjetskom tržištu, nepotpuna izgrađenost sustava za navodnjavanje, problemi vezani za raspolaganje državnim zemljištem, a ponekad i nemogućnost dobivanja poticaja ili subvencija.

Sa svim tim nedaćama suočavaju se desetljećima očekujući od svake nove državne strategije bolje učinke i sigurniju egzistenciju.

Dubrovačko-neretvanska županija sukladno svojim strateškim dokumentima i financijskim mogućnostima putem svojih upravnih i drugih tijela, a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede pokušava riješiti do sada neriješena pitanja navodnjavanja poljoprivrednih površina.

Trenutačno je , među ostalima, važan projekt navodnjavanja Donje Neretve i obrane od prodora morske vode zbog koje nije moguća intenzivna poljoprivreda.

Županija, Ministarstvo i Hrvatske vode već ostvaruju neke odrednice projekta navodnjavanja Donje Neretve „teškog“ 600 milijuna kuna. Bilo bi dobro ubrzati realizaciju cjelokupnog projekta, ali to ovisi o nizu drugih čimbenika, prije svega onih financijskih.

Naše je mišljenje da bi se konačno sve institucije u državi i u Županiji mogle i trebale pozabaviti stanjem u krškim poljima Jezero i Jezerac na području općine Pojezerje.

Doduše, u Jezeru ( površine su dijelovi općine Pojezerje, Vrgorca i Ploča) uspješno se razvija vinogradarstvo i voćarstvo, ali brojne čestice zemljišta i dalje su neobrađene. I na tom području morali bi postojati planovi i programi odvodnje viška voda (regulacija Matice), planovi komasacije i slični projekti kako bi se na tom području mogla razvijati intenzivna poljoprivreda. Krško polje Jezerac predstavlja poseban slučaj s obzirom na činjenicu da je polovica polja na teritoriju Bosne i Hercegovine a polovica u Hrvatskoj, te da je u zimskoj polovici godine mjesecima pod vodom. Nekada su na Jezercu uspijevali kukuruz, pšenica, vinova loza, razno povrće i duhan, a danas nije obrađeno niti pet posto površine. Znači, valjalo bi razmisliti o isplativosti odvodnje, mogućoj komasaciji, i drugim projektima kako bi se zemljište vratilo prvotnoj namjeni, proizvodnji hrane.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije