Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OVO JE BILO EKSPRESNO

Promijenjena dotrajala žičana ograda na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Zaista možemo reći da je ovo bilo ekspresno. Jedni nas krive i prozivaju, drugi hvale i potiču kako se stvari ekspresno mijenjaju tek kada izađu u medije. Da, tako bi bilo i ovaj put ali kako nadležni ističu, cijela stvar je bila u postupku zamjene i danas je završena. Dijelimo zadovoljstvo učinjenim, bez želje da umanjimo nečiji trud.

Povodom naše objave obratila nam se ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig i istaknula kako je ograda bila u postupku zamjene novom te da je cijela stvar malo prenapuhana.

– Cijeli postupak rekonstrukcije žice je na našu inicijativu i sve skupa to je trajalo kroz ovaj tjedan. Odlučili smo zamijeniti dotrajalu ogradu novom. Ograda nakon sto je skinuta premještena je na mjesto gdje nije smetala za nastavak radova i gdje je mogla biti pokupljena. Smatram da je stvar prenapuhana. I smatram da svi oni koji koriste školska igrališta trebaju zajedno sa školom raditi na dobrobiti naše djece. Vrata naše škole su uvijek otvorena i spremni smo poslušati i učiniti sve sto možemo za djecu i za lokalnu zajednicu. Smatram da se roditelji, a i svi ostali koji imaju neku primjedbu, sugestiju ili kritiku, trebaju prvo obratiti školi. Do sada smo uspješno rješavali situacije zahvaljujući suradnji roditelja, lokalne zajednice, grada i naše županije. Vjerujem da će tako biti i dalje, – istaknula je ravnateljica Dodig.

Kako doznajemo, cijelu stvar oko zamjene ograde su radila djeca i vodstvo iz RK Jerkovac i RA Jerkovac, čiji trud je za sve pohvale, i na zadovoljstvo sve djece koja se igraju na igralištu donosimo vijest i slike kako je školsko igralište danas ljepše nego je izgledalo proteklih nekoliko dana.

Donosimo nekoliko fotografija.

Ruzinava žična ograda stvara brigu roditeljima djece koja se igraju na igralištu pored OŠ don Mihovila Pavlinovića

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala i Vele Luke, dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 muška i 21 osoba ženskog spola, a 36 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 85 osoba: 35 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 14 iz Ploča, četiri iz Konavala i Kule Norinske, tri iz Zažablja i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena i Pojezerja, jedna iz Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 272 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 575 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku..

U samoizolaciji je 1105 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije