Ostanimo u kontaktu

MOŽE LI MALO SPORIJE?

Prometno stanje u ulici Put Narone opasno i neodrživo

Objavljeno prije

Foto: Screenshot /Google Maps

Foto: Screenshot /Google Maps

Malo je vozača koji u svom vozačkom vijeku nisu napravili baš nikakav prometni prekršaj. Možda takvi i ne postoje, ali postoje oni s manjim i većim brojem raznih prekršaja u prometu. Nažalost, u prometu se događaju i brojne prometne nezgode počesto i s tragičnim posljedicama.

U Metkoviću se desetljećima stvaraju sve veće prometne gužve tako da je ponekad teško prijeći s jedne na drugu obalu Neretve. Uzrok tomu svakako je sve veći broj vozila, zatim intenzivan razvoj tranzitnog turizma, blizina međunarodnih graničnih prijelaza te nedostatak parkirališta i drugi uzroci.

Grad Metković intenzivno traga za rješenjima i planira suvremenije rješavanje prometnih problema u skladu sa strukom i novčanim sredstvima.

Međutim, uz sve teškoće koje postoje i koje nisu od jučer činjenica je da mnogi vozači svojim načinom vožnje i nepoštivanjem prometnih znakova ne doprinose sigurnom odvijanju prometa u gradskoj jezgi i na periferiji.

Kao primjer spomenut ćemo prometovanje ulicom Put Narone koja predstavlja i lokalnu cestu i ulicu i županijsku cestu, ali i međunarodnu spojnicu s Bosnom i Hercegovinom, kojom dnevno prođe više tisuća osobnih vozila, autobusa, teških kamiona, dizalica, traktora, motorkotača pa i motokultivatora. Pri kraju ulice u smjeru Vida postoji nedovoljno dobro prometnim znakovima obilježeno raskrižje s ulicama Zagrebačkom i Neretvanskih gusara. Osnovni znakovi ograničenja brzine i oznake za raskrižje postoje, ali po svemu sudeći to nije dovoljno. Određeni broj vozača i noću i danju voze brzinom većom od dopuštene kako iz smjera Vida tako i u suprotnom smjeru. Često u raskrižje ulaze brzinom dvostruko većom od dopuštene bez usporavanja prije raskrižja, bez obzira nalaze li se na nogostupu pješaci koji čekaju na prijelaz.

Pojedinci čak i pretječu u samom raskrižju ne mareći za moguće posljedice takve opasne vožnje.

U programu radova ŽUC-a planirano je i uređenje toga raskrižja, samo je pitanje kada?

Stanovnici Puta Narone mole sve nadležne za prometnu problematiku da se pokrenu i pokušaju ublažiti to neodrživo stanje u prometu, prije svega apelima prema vozačima i radovima na raskrižju. Jer to što čine i kako voze pojedini vozači teško je objasniti, a još teže prihvatiti kao normalno vozačko ponašanje. Njihov način vožnje izravna je opasnost za druge vozače i pješake pa bi se morale poduzeti određene aktivnosti prije svega radi sprječavanja prometnih nezgoda s mogućim tragičnim posljedicima.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije