Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

NA CRNOM PUTU U PROMETU NIŠTA NOVO

Prometni znakovi se moraju poštivati

Objavljeno prije

U Ulici Put Narone ili na Crnom putu nema novosti što se prometa tiče, vozila je sve više, a sve su veće i brzine kojima se vozila kreću.

Ne kažemo da svi voze brzo, takvih je po prilici dvadesetak posto bez obzira na to kojom vrstom vozila vozači upravljaju.

Tereti kamioni i ne moraju voziti brže od propisanih 50 km, ali velik broj kotača praznih ili punih kamiona nemilice udara u poklopce kanalizacijskih šahtova šireći muziku koja niti jednom uhu nije draga, a podrhtavanje mekanog tla osjeća se u stambenim objektima čiji se zidovi polako ali sigurno razmiču.

Pojedinci za upravljačem posebno se ističu u jutarnjim i večernjim satima ne mareći o prometnom znakovlju koje ih lijepo upozorava kojom brzinom mogu voziti, a da ne ugroze sebe i druge.

Svjesni smo da nema vozača koji u vozačkoj karijeri nije napravio neki prekršaj i za kojega je morao platiti kaznu, ali nije normalno da pojedini vozači ne vide znakove upozorenja na raskrižju Puta Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke ulice. I ne samo što „ne vide“ već pedesetak metara prije pješačkog prijelaza pojačavaju brzinu !

Posve drugi prizor vidjeli smo u srijedu malo iza 18 sati. Policijska službenica čekala je radi prijevoza na posao svoje kolege nekih 15-tak minuta.

Niti jedno vozilo na tom raskrižju u tih 15-tak minuta nije se kretalo brzinom većom od 50 kilometara na sat. I vozači koji su dolazili iz smjera Vida i oni koji su vozili iz Metkovića u smjeru Vida naglo su smanjivali brzinu vozeći u skladu s prometnom signalizacijom!

Jasno je da stanje u prometu u Metkoviću nije dobro. Zbog toga je Grad Metković već učinio napore kako bi se jamčio brži i sigurniji protok vozila, a planiraju se i brojni novi zahvati u prostoru upravo zbog rješavanja prometnih problema.

Tu svakako spada i problem parkiranja u cijelom gradu te se očekuju odgovarajući potezi gradske uprave.

RIBARSKA NOĆ U OPĆINI KULA NORINSKA

Krvavac je sinoć ispunio miris ribe s gradela, dobre zabave nije nedostajalo

Objavljeno prije

Sinoć je Krvavac ispunio miris ribe s gradela. Svi posjetitelji sa Covid potvrdama uživali su u besplatnim gastromoskim delicijama neretvanskog kraja.

Za dobru zabavu pobrinula se Grupa Narona, a kako je bilo donosimo u kratkoj foto-galeriji.

OVAJ DOGAĐAJ FINANCIRAN JE UZ POMOĆ EUROPSKOG FONDA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije