Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PROMETNA INFRASTRUKTURA

Na vidiku rješenje prometnih problema kod Rogotinskog mosta

Objavljeno prije

Neretvanski vozači znaju da je skretanje za ušće Neretve blizu Rogotinskog mosta opasno za sve sudionike u prometu, a znaju i vozači u tranzitu.

U proteklom razdoblju dogodilo se više prometnih nezgoda s tragičnim i ozbiljnim posljedicama, a ništa nije učinjeno da se taj problem riješi. Problem je u činjenici da vozači vozila koja skreću prema Ušću moraju čekati da prođu vozila iz suprotnog smjera, ali i paziti na vozila iza sebe, jer treća traka ne postoji.

Uvaženi ravnatelj Doma zdravlja Ploče, dr. Vinko  Matić , godinama putuje na posao iz Blaca do Ploča, a nedavno je temeljem dva svoja iskustva u kojima mu je život bio ugrožen, medijima obznanio da je s tim problemom upoznao PU DNŽ, a ona Hrvatske ceste i Županijske ceste. Upozorio je da i njegova dva pacijenta još trpe posljedice prometnih nezgoda na tom mjestu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Liječniku Matiću obećano je da će uskoro uslijediti rekonstrukcija dijela D-8 od Rogotinskog mosta do Opuzena i izgradnja kolničkog traka za skretanje prema Ušću.

Dr. Matić u svom istupu u medijima rekao je da od Ploča do Opuzena postoji više od 300 prometnih znakova, od toga njih 200 na magistrali. Naravno, svi ti silni znakovi odvlače pažnju i koncentraciju vozača, pa i to može prouzročiti goleme posljedice.

Slučajno smo prošle godine prijatelj i ja od malog mosta u naselju Rogotin do prvog semafora u Metkoviću izbrojili ili nabrojali 340 prometnih znakova. Prometni znakovi se dijele u tri kategorije:

Znakovi opasnosti, znakovi izričitih naredbi, znakovi obavijesti, i znakovi obavijesti za vođenje prometa. Ako bi svi vozači sukladno pravilima uredno pratili znakovlje (a morali bi), čini se da nitko ne bi trebao voziti brzinom većom od 50 kilometara na sat.

Naime, gradovi Ploče, Opuzen i Metković gotovo su srasli u jedno naselje, vozila je sve više, ali i prometnih problema što se prometnica tiče.

Za pohvalu je intervencija na području južnog ulaza u Metković, i svaka čast onima koji su to tražili i onima koji su sve to financirali. Na sličan način trebalo bi riješiti pojedine dionice od Ploča do Metkovića. Znamo da ni Hrvatske ni Županijske ceste nemaju nepresušan izvor sredstava, a znamo i da se maksimalno trude. Ipak, trebali bi u što kraćem roku obaviti niz rekonstrukcija na prometnicama kako bi se ljudi sigurnije vozili i bez problema dolazili do svojih odredišta.

Ovdje moramo istaknuti gorući problem u Metkoviću, na putu do Hladnjače i objekta TOMMY, kao i prilikom izlaza prema Mostu , nadvožnjaku ili pothodniku kod željezničke postaje.

Tu, zapravo svi vozači, htjeli ili ne htjeli  krše propise i dovode u opasnost i sebe i druge. Jednostavno, bez toga vi ne možete doći do prometnice kojom želite nastaviti vožnju.

Uz to, na uskom prolazu stoje parkirani teretni kamioni.

Na sreću, Grad Metković kani riješiti i taj problem, a do tada svi moramo biti strpljiviji i pažljiviji.

O prometu na Crnom putu (Put Narone) više nema smisla govoriti, pa ni nećemo.

 

DOBAR PLAN JE POLA POSLA

U Centru za poduzetništvo zanimljiva radionica o korporativnom planiranju

Objavljeno prije

Dobar plan je pola posla, a ako Vas u poslovanju muče i plaše pojmovi poput planiranja, delegiranja, budžetiranja i Excela, prijavite se na radionicu Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije putem koje će biti predstavljen program/sistem koji će Vas korak po korak dovesti od zbunjenosti do plana za cijelu godinu.

U ovoj trosatnoj radionici, podijeljenoj u dva susreta, saznat ćete tajne korporativnog planiranja i kako ih iskoristiti za Vaše poslovanje.

27.01.2022., 10:00 – 11:30 – 1. radionica

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Interaktivna radionica obuhvatit će teme vezane za stav o novcu, vrijednost delegiranja, stvarnu vrijednost cijene, činjenicu da vrijeme nema cijenu te će osvijestiti spoznaju da budžetiranje i planiranje ne mora biti komplicirano kada imate dobar sustav i konkretnu pomoć. Predavanje će biti bazirano na konkretnom i stvarnom primjeru, uz konkretne dokaze kroz brojke, s kojim se možete lako povezati.

28.01.2022., 10:00 – 11:30 – 2. radionica

Radionica će Vas naučiti o budžetiranju korak po korak kroz cijeli sustav na primjeru s kojim se možete poistovjetiti. Osim navedenog, naučiti ćete da je dobar sistem pola posla, i dobiti taj sistem kako bi samostalno mogli doći od ideje, preko jezika brojeva, do svakodnevnog plana. Također, dobit ćete uvid u cjelokupne mogućnosti informacija koje budžet može dati o poslovanju, a o kojima nikada niste vodili računa i osvijestit ćete kakav utjecaj imaju gratisi, popusti, ali i povećanje cijene i delegiranje na poslovanje u konačnici – u konkretnim iznosima – kuna i sati.

Sustav za budžetiranje je sam po sebi vrijedan proizvod, a uz sve detalje s predavanja postaje pravi alat koji može transformirati Vaše poslovanje.

O predavačici:

Ana Marić je poslovna savjetnica specijalizirana za prodaju i sadržajni marketing. 13 godina je gradila karijeru u domaćim i internacionalnim hotelskim kućama na specijalističkim i voditeljskim pozicijama.

Nakon što je 2019. godine promijenila mjesto boravka, umjesto traženja posla u struci, odlučila se za promjenu karijernog puta te osnovala Contentu-obrt za poslovno savjetovanje. Vrijeme pandemije je iskoristila za rad s malim poduzetnicama, dodatno usavršavanje i testiranje svoje ideje o savjetovanju koje stavlja kupca u središte poslovnih odluka.

S obzirom na to da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/Z9cPBFDYnBU6Rcg86

– e-maila: czp@czp.hr,

– ili telefona: 020/418-401.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije