Ostanimo u kontaktu

BIRDLIFE

Promatranje i praćenje stanja ptica na ušću Neretve

Objavljeno prije

kulik-sljepcic-pticiUdruga BIOM, hrvatski BirdLife partner, poziva sve zainteresirane građane da se priključe u aktivnosti promatranja i praćenja stanja ptica na području ušća Neretve. Od 19.7.2013. do 2.8.2013. djelatnici i članovi BIOM-a će svakodnevno provoditi aktivnosti promatranja ptica na ušću Neretve. U dva tjedna trajanja, intenzivno će se raditi sa svim zainteresiranim posjetiteljima, lokalnim stanovništvom i turistima.

Delta Neretve sa svojim ušćem je prirodni biser istočne obale Jadrana i želja nam je predstaviti njegove biološke vrijednosti upravo stanovnicima ovog kraja. Ptice, osim svoje estetske i baštinske vrijednosti, mogu i gospodarski doprinijeti ovome kraju. Za to je potreba učinkovita zaštita ali i edukacija kako bi se te vrijednosti mogle prenijeti dalje. Stoga pozivamo da nam se priključite u našim aktivnostima, – izjavio je Ivan Budinski, diplomirani inženjer šumarstva i stručni suradnik za zaštitu prirode u Udruzi BIOM.

Ukoliko se pridružite ekipi BIOM-a, saznati ćete različite zanimljivosti o živom svijetu delte Neretve, osobitostima tog kraja, ali i svim prijetnjama s kojima se prirodni svijet mora nositi na tom području. Ako želite sudjelovati u promatranju i praćenju ptica, slobodno dođite i potražite članove BIOM-a u okolici kampa na ušću Neretve.

usce-neretve-mali-vranciOvaj promatrački kamp na Neretvi dio je niza aktivnosti kojem je cilj pratiti prelet ptica na jadranskom selidbenom put te je financiran od strane EuroNatur-a. Osim samog praćenja preleta, bitan dio aktivnosti je usmjeren ka edukaciji i podizanju svijesti o potrebi zaštite ptica i prirode.

Udruga BIOM ovime nastavlja dugogodišnji niz aktivnog uključivanja u zaštitu prirode na području Dubrovačko-neretvanske županije. Tako su u dosadašnjim aktivnostima izdani letci Ptice grada Dubrovnika, postavljene edukativne table na Lokrumu, a nedavno su djelatnici BIOM-a postavili izložbu fotografija u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na temu krških prirodnih vrijednosti. Također, Udruga BIOM sustavno provodi monitoring značajnih ptica na području NP Mljet te na širem području županije.

Više detalja se može saznati na stranicama Udruge BIOM, www.biom.hr

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jučer je na analizu poslano 20 uzoraka te je 10 od njih negativno, a za preostalih 10 se još čekaju nalazi.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3034 uzoraka.

Broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije