Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

CIKLOTURIZAM

Projekt ‘Biciklom do Narone’, gradonačelnica Ujdur predstavila u Ministarstvu turizma

Objavljeno prije

IMG_3568

Gradonačelnica Katarina Ujdur, u Ministarstvu turizma, predstavila je projekt Biciklom do Narone kojim je Grad Metković aplicirao za javnu cikloturističku infrastrukturu. Riječ je o inovativnom, energetski održivom projektu opremanja dviju lokacija na području grada Metkovića sustavom javnih bicikala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.160,00 kn, od čega Ministarstvo sufinancira 80% troškova, a ostatak Grad Metković. Ovim projektom se povezuju udaljeni dijelovi grada kroz zdrav i ekološki prihvatljiv način prijevoza, potiče stanovništvo na aktivniji i kvalitetniji način života, te povezuju svi aspekti turističke ponude. Osim navedenih značajki ovim projektom se žele stvoriti uvjeti za uključivanje Grada Metkovića na Mediteransku cikloturističku rutu, Eurovelo 8, koja obuhvaća Mediteranske gradove i promovira prirodne i kulturno-povijesne ljepote. Jedan od strateških ciljeva Grada Metkovića je daljnji nastavak razvoja cikloturizma na našem području a ovo je tek jedan od niza projekata koji će se realizirati u skoroj budućnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

VIKEND PIKNIK FEST

Mihael Borna Bjeliš pobjednik Šahovskog turnira za kadete, drugi Jakov Crnjac, a treći Jakov Šiljeg

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 31. obljetnice A satnije ZNG Metković, prve postrojbe HV-a u dolini Neretve, Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ i HŠK Metković organizirali su turnire u šahu za kadete i seniore.

Šahovski turnir za kadete održao se u subotu, u sklopu Vikend piknik festa u Gradskome parku, a prvo mjesto pripalo je Mihaelu Borni Bjelišu.

Njegov suparnik iz finala, Jakov Crnjac osvoji je drugo mjesto, a treće je pripalo Jakovu Šiljegu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pobjednicima su pokale uručili predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ, Boro Obrvan i Ante Pehar.

Čestitamo svima sudionicima, te ovom prilikom najavljujemo šahovski turnir za seniore koji će se održati u prostorijama HŠK Metković u nedjelju od 10 sati.

GALA HOME 740px

Program prvog Vikend piknik festa vodila je direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
DNŽ Dodatno 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije