Ostanimo u kontaktu

CIKLOTURIZAM

Projekt ‘Biciklom do Narone’, gradonačelnica Ujdur predstavila u Ministarstvu turizma

Objavljeno prije

IMG_3568

Gradonačelnica Katarina Ujdur, u Ministarstvu turizma, predstavila je projekt Biciklom do Narone kojim je Grad Metković aplicirao za javnu cikloturističku infrastrukturu. Riječ je o inovativnom, energetski održivom projektu opremanja dviju lokacija na području grada Metkovića sustavom javnih bicikala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.160,00 kn, od čega Ministarstvo sufinancira 80% troškova, a ostatak Grad Metković. Ovim projektom se povezuju udaljeni dijelovi grada kroz zdrav i ekološki prihvatljiv način prijevoza, potiče stanovništvo na aktivniji i kvalitetniji način života, te povezuju svi aspekti turističke ponude. Osim navedenih značajki ovim projektom se žele stvoriti uvjeti za uključivanje Grada Metkovića na Mediteransku cikloturističku rutu, Eurovelo 8, koja obuhvaća Mediteranske gradove i promovira prirodne i kulturno-povijesne ljepote. Jedan od strateških ciljeva Grada Metkovića je daljnji nastavak razvoja cikloturizma na našem području a ovo je tek jedan od niza projekata koji će se realizirati u skoroj budućnosti.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije