Ostanimo u kontaktu

19. - 22. SVIBNJA

Program 32. Smotre folklora ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

31. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala

U Metkoviću će se od 19. – 22. svibnja održati 32. po redu tradicionalna Smotra folklora jedna od najvećih kulturnih baština ne samo Metkovića nego i šire „Na Neretvu misečina pala“.

Smotra će se otvoriti u četvrtak 19. svibnja radionicom Na Neretvu glagoljica pala koja će se održati u galeriji GKS-a od 9 – 12 i 17 – 19 sati, nakon čega slijedi predavanje o glagoljskom pismu.

U petak 20. svibnja bogat program se nastavlja radionicom pisanja i izrade glagoljskih slova također u Galeriji GKS-a od 9 – 13 sati, da bi od 18 sati na Trgu kralja Tomislava slijedilo svečano otvaranje smotre koje će se nastaviti u GKS-u u 19:30 sati s večeri folklornih skupina DALMACIJE I GOSTIJU.

Subota 21. svibnja nam najprije donosi u 10 sati u Gradskom parku 4. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural u organizaciji Udruge DOBRA, zatim slijede radionice u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, u organizaciji Udruge Otac Ante Gabrić, od 13- 17 sati. U 19 i 30 nas u GKS-u  čeka druga večer nastupa folklornih skupina.

Posljednjeg dana tradicionalno je na rasporedu u crkvi sv. Ilije u 20 sati koncert Marijanskih pučkih napjeva kojim će se svečano zatvoriti 32. smotra „Na Neretvu misečina pala“.

Svi ste pozvani da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj. Vidimo se!

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije