Ostanimo u kontaktu

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Profesori na Erasmusu u Latviji

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković

Foto: Srednja škola Metković

Profesori Srednje škole Metković, Petar Nikolić i Nina Bjeliš, boravili su u Latviji u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us.

Cilj prvog radnog transnacionalnog sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projektnih aktivnosti, ali i upoznati se s latvijskim školskim sustavom te prirodnim i kulturnim znamenitostima Rige, Olainea, Jurmale i Jelgave.

Radni dan u latvijskim školama počinje u 8.10, a nastavni sat traje 40 minuta. Škola u Olaineu jedna je od većih u Latviji te broji oko tisuću učenika. Nastava u školi je kabinetska, a uz veliku sportsku dvoranu ima i teretanu, dvoranu za aerobik, dvoranu za folklor, kabinet za domaćinstvo, kongresnu dvoranu, interaktivnu knjižnicu, restoran za profesore te školsku kantinu za učenike.

Uz profesore iz Hrvatske, Latvije, Portugala, Turske, Grčke i Italije, veliku ulogu na sastanku imali su i latvijski učenici koji su na brojnim lokalitetima bili vodiči.

Sljedeća mobilnost je u veljači u mjestu Parades de Coura blizu Porta u Portugalu. Na mobilnost odlaze tri učenika i dva profesora iz Srednje škole Metković.

Aktivnosti su financirane sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Srednja škola Metković

PREMIJER ODRŽAO SASTANAK SA ŽUPANIMA I PREDSTAVNICIMA GRADOVA I OPĆINA

Župan Dobroslavić sudjelovao na sastanku Vlade na temu mogućeg uvođenja oštrijih epidemioloških mjera

Objavljeno prije

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održan je video sastanak Vlade, župana i predstavnika gradova i općina na temu epidemije bolesti Covid-19 kojem je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić.

Razgovaralo se, uz ostalo, o mogućem uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje bi vrijedile za područje cijele Republike Hrvatske. Na tom tragu treba istaknuti kako će Stožer CZ DNŽ usuglašeni prijedlog o donošenju nužnih epidemioloških mjera za područje doline Neretve uputiti nakon donošenja najavljenih odluka Stožera civile zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije