Ostanimo u kontaktu

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Profesori na Erasmusu u Latviji

Objavljeno prije

Foto: Srednja škola Metković

Foto: Srednja škola Metković

Profesori Srednje škole Metković, Petar Nikolić i Nina Bjeliš, boravili su u Latviji u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us.

Cilj prvog radnog transnacionalnog sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projektnih aktivnosti, ali i upoznati se s latvijskim školskim sustavom te prirodnim i kulturnim znamenitostima Rige, Olainea, Jurmale i Jelgave.

Radni dan u latvijskim školama počinje u 8.10, a nastavni sat traje 40 minuta. Škola u Olaineu jedna je od većih u Latviji te broji oko tisuću učenika. Nastava u školi je kabinetska, a uz veliku sportsku dvoranu ima i teretanu, dvoranu za aerobik, dvoranu za folklor, kabinet za domaćinstvo, kongresnu dvoranu, interaktivnu knjižnicu, restoran za profesore te školsku kantinu za učenike.

Uz profesore iz Hrvatske, Latvije, Portugala, Turske, Grčke i Italije, veliku ulogu na sastanku imali su i latvijski učenici koji su na brojnim lokalitetima bili vodiči.

Sljedeća mobilnost je u veljači u mjestu Parades de Coura blizu Porta u Portugalu. Na mobilnost odlaze tri učenika i dva profesora iz Srednje škole Metković.

Aktivnosti su financirane sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Srednja škola Metković

LIJEPE VIJESTI STIŽU IZ STOŽERA DNŽ

U posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

Izliječene su dvije osobe: jedna iz Ploča i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 406 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 78 999 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji je 170 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 811 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije