Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS PLUS

Profesori Gimnazije Metković na Azurnoj obali

Objavljeno prije

U sklopu Erasmus Plus projekta “Groundwaters: Learn to Preserve our European Underground Environment” profesorice Gimnazije Metković Branka Vladimir i Ivana Menalo sudjelovale su proteklog tjedna u mobilnosti za profesore u organizaciji francuske međunarodne škole Lycee Internationale de Valbonne u blizini grada Nice na Azurnoj obali.

Uz Gimnaziju, sudionici su bili i iz slovačke škole Sukromna stredna odborna skola Giraltovce, talijanske škole Liceo Archimede iz Acirealea i francuske škole Pierre de Coubertin iz mjesta Le Luc.

U skladu s temom mobilnosti, “Bioraznolikost u krškom krajoliku”, profesori uz predavanja i radionice, uz pratnju speleologa posjetili krške špilje u okolici mjesta Valbonne, vršili mjerenja vode, proučavali geomorfološka obilježja krškog krajolika te posjetili grad Nicu. Predstavljeno je i inovativno podučavanje o podzemnom krajoliku koristeći virtualne 3D šetnje, i planirane su mobilnosti za učenike u ovom projektu, od kojih će prva biti u Gimnaziji Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Projekt je usmjeren na očuvanje okoliša, posebno podzemnih voda, i na podizanje svijesti o njihovom presudnom značaju na život ljudi i biološku raznolikost.

BLAGDAN VELIKE GOSPE

Procesijom oko crkve sv. Ilije proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Objavljeno prije

Danas, 15. kolovoza u našim smo crkvama proslavili Veliku Gospu, svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Župni vikar fra Darijo Sinković je predslavio sv. mise u 6.30 u Sv. Ilije i u 9 sati u Sv. Franje na Kladi, a župnik fra Denis Šimunović u Sv. Ilije u 8 i 20 sati  kada je bila i procesija oko crkve s Gospinim kipom. Tijekom misa bila je prigoda za sv. ispovijed.

Marija je naša Majka i uzor vjere, njoj se obraćamo i utječemo kao pojedinci i zajednica da nas zagovara kod Boga. Vjera je dar na kojem trebamo zahvaljivati, ona nam je oslonac i daje smisao u životnim teškoćama, neke su od misli su koje je župnik fra Denis izrekao tijekom propovijedi na jutarnjoj misi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vijest/foto: svilija-metkovic.com

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije