Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Profesor sa zagrebačkog FSB-a, dr.sc. Bojan Jerbić održao tribinu za srednjoškolce ‘U susret novom dobu zajedno s robotima’

Objavljeno prije

Gimnazija, robotika, prof. Bojan Jerbić

Tribinu za srednjoškolce danas je u Gimnaziji Metković, ispred Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održao profesor dr.sc. Bojan Jerbić. Kroz predavanje, radnog naziva ‘U susret novom dobu zajedno s robotima‘, profesor Jerbić je metkovske maturante uveo u svijet robotike i ukratko pojasnio što ih to očekuje ako svoje školovanje odluče nastaviti na zagrebačkom FSB-u.

Nadasve jedno zanimljivo i poučno predavanje u kojem su učenici saznali o prekretnici u računarstvu i dobu robotike. Također su se upoznali i sa projektima Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava FSB-a, te zavidnim karijerama koje su ostvarili njihovi učenici.

Uz maturante predavanju su prisustvovali profesori i ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković, te Marko Kravar ispred udruge ‘Narenta’, koja je i organizator događaja.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije