Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Profesor sa zagrebačkog FSB-a, dr.sc. Bojan Jerbić održao tribinu za srednjoškolce ‘U susret novom dobu zajedno s robotima’

Objavljeno prije

Gimnazija, robotika, prof. Bojan Jerbić

Tribinu za srednjoškolce danas je u Gimnaziji Metković, ispred Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održao profesor dr.sc. Bojan Jerbić. Kroz predavanje, radnog naziva ‘U susret novom dobu zajedno s robotima‘, profesor Jerbić je metkovske maturante uveo u svijet robotike i ukratko pojasnio što ih to očekuje ako svoje školovanje odluče nastaviti na zagrebačkom FSB-u.

Nadasve jedno zanimljivo i poučno predavanje u kojem su učenici saznali o prekretnici u računarstvu i dobu robotike. Također su se upoznali i sa projektima Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava FSB-a, te zavidnim karijerama koje su ostvarili njihovi učenici.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uz maturante predavanju su prisustvovali profesori i ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković, te Marko Kravar ispred udruge ‘Narenta’, koja je i organizator događaja.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije