Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Prof. Branka Vladimir i Antonela Dragobratović sudjelovale na projektu ‘Is Geography Destiny?’ u Švedskoj

Objavljeno prije

Gimnazija Metković započela je novu školsku godinu Erasmus projektnim aktivnostima u inozemstvu. Profesorice Branka Vladimir i Antonela Dragobratović su u sklopu projekta “Is Geography Destiny?” sudjelovale na projektnoj mobilnosti u Göteborgu, Švedska, kod škole-domaćina Jensen Gymnasium.

Uz partnere iz Gimnazije Vukovar te iz Poljske, Španjolske i Turske, mobilnost je uključivala radionice za nastavnike na teme eTwinninga, istraživačke nastave te planiranja budućih projektnih aktivnosti, kao i prisustvovanje nastavi u tipičnoj švedskoj srednjoj školi uz razmjenu dobrih nastavnih praksi.

Tema projekta, “Geografija kao sudbina”, potiče učenike da istražuju uzroke i uzorke u svom prirodnom geografskom okruženju, da upoznaju nove krajeve te da promišljaju o učincima klimatskih promjena na svoj zavičaj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije