Ostanimo u kontaktu

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU RH

Produljen Natječaj za podnošenje prijava za mjeru 6.3.

Objavljeno prije

Dolina Neretve

Natječaj za podnošenje prijava za mjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ produljen od 12.07.  do 31.07.2015.

Na poveznici linka Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu  i ruralnom razvoju objavljena je navedena aktivnost. (http://www.apprrr.hr/natjecaj-za-podnosenje-prijava-za-mjeru-63-%E2%80%9Epotpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava%E2%80%9C-produljen-do-3172015–1523.aspx)

Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanje (www.apprrr.hr)  objavljen je natječaj (NN-46/2015). za provedbu podmjere 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava odnosno provedbi tipa operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava u okviru mjere M06 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja.

Prihvatljive aktivnosti ulaganja. odnose se na:

  1. kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  2. kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. Pravilnika osim proizvoda ribarstva.
  3. kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta.
  4. kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,
  5. podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
  6. uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,
  7. građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,
  8. stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I,
  9. operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Aktivnosti iz točke (8) i (9) ne mogu se prikazati kao jedine aktivnosti prikazane u poslovnom planu.

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom  o provedbi podmjere 6.3 (NN-42/2015) i natječajem.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 15.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Visina potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje provođenja prihvatljivih aktivnosti navedenih u Poslovnom planu koje su predmet tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«.

Korisnik je dužan izraditi poslovni plan za razvoj malog poljoprivrednog gospodarstva u skladu s odredbama iz Priloga V. pravilnika.Korisnik može tražiti potporu za prihvatljive aktivnosti sukladno članku 15., stavak 1. i stavak 2. Pravilnika, a koje su definirane ciljevima iz članka 16. stavak 4. Pravilnika.

Izračun ekonomske veličine poljoprivrednih gospodarstava za sve potencijalne korisnike iz gradova: Metkovića, Opuzena, Ploča te općina: Zažablje, Slivno, Kula Norinska i Pojezerje – može se dobiti u Savjetodavnoj službi u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22 (Milenko Buljubašić – mob. 091/4882 948 tel: 020/680-434)Za izdavanje potrebne dokumentacije stranke trebaju dostaviti na uvid : ARKOD zapisnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta, AGRONET-jedinstveni zahtjev (ako su u  sustavu potpora) i JRDŽ (jedinstveni registar domaćih životinja ako drže stoku).

Rokovi za podnošenje zahtjeva za natječaj produljeni su od 12. srpnja  do 31. srpnja 2015. godine putem AGRONET aplikacije.

Više o Natječaju, pravilniku, izradi poslovnog plana i podmjeri 6.3. možete pronaći na poveznici linka: http://www.apprrr.hr/podmjera-63-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava-1418.aspx

 

Milenko Buljubašić, dipl. inž. agr.
e-mail: Milenko.Buljubasic@savjetodavna.hr
SAVJETODAVNA SLUŽBA

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Online upisi na Filozofskome fakultetu SUM-a počinju od 29. lipnja

Objavljeno prije

Prijave za upise na sve studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se od 29. lipnja do 11. srpnja 2020. godine. Razredbeni postupak za akademsku 2020./2021. godinu zbog pandemije COVID-19 provest će se na temelju vrjednovanja uspjeha u srednjoj školi, a za Studij logopedije je predviđeno održavanje razredbenoga postupka 15. srpnja u 11.00 sati, a preliminarni intervju održat će se 13. srpnja u 14.00 sati.

Kandidati imaju mogućnost predati prijavu za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije preko platforme za online upise, dokumentaciju dostaviti poštom ili predati osobno na Fakultet.

Na mrežnoj stranici http://upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju, kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi. Za sve nedoumice oko upisa i studija kandidatima na pitanja, u kratkom roku, odgovara Sokrat, a rubrika „Pitaj Sokrata“ nalazi se na navedenoj stranici.

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Video prilozi o Filozofskome fakultetu dostupni su i na službenom YouTube kanalu  fakulteta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije