Ostanimo u kontaktu

ZA VODOOPSKRBNI SUSTAV PREKO 10 MILIJUNA KUNA

Pročištač otpadnih voda u Prudu vrijedan 7 milijuna kuna, i 3 milijuna za rekonstrukciju Vodoopskrbnog sustava Metković

Objavljeno prije

Vodovod Metković, Hrvatske vode, potpis Ugovora

Prošlog tjedna, 22. siječnja, u uredu Generalnog direktora Hrvatskih voda u Zagrebu potpisan je Ugovor za izgradnju „Biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud“. Ovaj projekt predstavlja dio programa „Projekta zaštite od onečišćenja voda u Priobalnom području 2“. Naručitelj u Ugovoru je Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, izvođač radova je Zajednica ponuditelja: Viadukt d.d. Zagreb (Hrvatska) i Komunalno Podjetje Ormož d.o.o. (Slovenija). Komisionar u Ugovoru su Hrvatske vode d.o.o. Zagreb.

Vrijednost Ugovora iznosi: 7.155.817,91 kn. Navedeni iznos je u potpunosti darovnica Svjetske Banke (WB).

Vrijeme trajanja Ugovora je 11 mjeseci s tim da građevinski radovi trebaju biti gotovi u prvih 5 mjeseci Ugovora a u preostalih šest mjeseci je predviđeno vrijeme za puštanje u rad i obuka osoblja. Ugovor je stupio na snagu datumom potpisa.

Također u tijeku je priprema natječajnog dokumenta i za projekt „Rekonstrukcija dijela Vodoopskrbnog sustava Metković“ čija je ukupna vrijednost prihvatljivih troškova 3.682.910,14 kn. Navedeni Projekt prijavitelja Metković d.o.o. odobren je za financiranje u okviru Operativnog programa „Zaštita okoliša“ 2007 – 2013 g. a kojeg je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede 23.04.2015.g. Bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 3.130.473,62 kn odnosno 85% iznosa prihvatljivih troškova. Projekt treba biti završen do 31.12.2016.g.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije