Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PELJEŠKI MOST

Pristupne ceste će kasniti, izvođači nisu računali na probleme s brodskim transportima

Objavljeno prije

Pelješki most, kažu, u promet puštaju u svibnju, to je praktično gotova stvar. Ali, ako Most Ston još ne bude gotov, kuda će prolaziti toliki automobili?

Nešto malo manje od dva i pol kilometra Pelješkog mosta praktično je završeno, od srpnja se dovršavaju radovi poput hidroizolacije, sigurnosne infrastrukture kao što je postavljanje ograde, zatim asfaltiranje i to bi više ili manje bilo to.

U međuvremenu se zakomplicirao onaj drugi dio, pristupne cesta. Za portal Morski iz Hrvatskih cesta su odgovorili da bi se “mogao prolongirati” završetak izgradnje jednog od tri dijela stonske zaobilaznice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Projekt stonske obilaznice sastoji se od tri cjeline sa zasebnim građevinskim dozvolama. Prva dionica povezuje čvor Zaradeže i čvor Prapratno, druga dionica podrazumijeva izgradnju čvora Prapratno dok treća dionica povezuje čvor Prapratno i čvor Doli.

Treća dionica je ona koja bi lako mogla kasniti, i to zbog “velike potražnje i smanjenih kapaciteta za prijevoz tereta u pomorskom prometu”. Drugim riječima, izvođači imaju problema s nalaženjem barži tegljača kojima iz Brodogradilišta Split trebaju dovesti elemente Mosta Ston.

Iz Hrvatskih cesta navode dalje:

“Početak korištenja pelješkog mosta za promet je u korelaciji sa dovršetkom radova na pristupnim cestama koje izvode ‘Strabag’ i ‘AVAX S.A.’. Budući da će sa svibnjem 2022. biti gotovi radovi na pristupnim cestama na dionici od Komarne do čvora Prapratno (uključivo i sam čvor), u tom trenutku bit će moguće pustiti promet preko mosta Pelješac kao i na 22 km nove trase preko Pelješca, neovisno o dovršetku treće dionice na obilaznici Stona.”

To bi, dakle, značilo da bi, do završetka Mosta Ston, promet s Pelješkog mosta morao privremeno ići kroz sam Ston. Most Ston se, inače, kao problematičan spominjao i ranije, u listopadu, već tada u kontekstu “problema s dopremanjem materijala za gradnju”.

Tada se, međutim, kao problem nije spominjao sam transport dijelova iz splitskog škvera, nego poskupljenja građevinskog materijala tijekom pandemijske krize, za što su iz Hrvatskih cesta tada rekli da ih to ne zanima, nego da izvođač ima rok u kojem se obavezao završiti radove, piše RTL.hr.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije