Ostanimo u kontaktu

OTVOREN POSTUPAK JAVNE NABAVE

Pristigle ponude za prvi dio projekta ‘Aglomeracija Metković’, najniža ponuda veća za gotovo 40 milijuna kuna

Objavljeno prije

Prošli tjedan otvoren je postupak Javne nabave za Izgradnju sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže.

Riječ je o prvom dijelu projekta vrijednosti gotovo 231.000.000 kuna na koji je stiglo pet ponuda, od kojih se niti jedna ne uklapa u navedeni iznos.

Najbližu ponudu je imala Španjolska Firma COMSA SA iz Barcelone koja je spomenuti dio radova procijenila na preko 270.000.000 kuna, što je gotovo 40 milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti naručitelja.

Podsjetimo ukupna vrijednost projekta, bez PDV-a, iznosi 358.929.889,00 kuna, te još slijedi natječaj za izgradnju pročišćivača sa postrojenjem za solarno sušenje otpadnog mulja, te nabavka specijalnih vozila, rovokopača i ostale opreme.

Cijeli projekt se financira u omjeru, 70,68 % EU, 11,73 % RH, 11,73 % Hrvatske vode i 5,86 % Metković d.o.o. i Grad Metković.

Kako doznajemo, nije novost da je iznos ponuditelja premašio ponudu. U gotovo istom postotku od cca 17% dogodilo se to i u Pločama, dok je u nekim sredinama na nivou države taj postotak išao i do 50%. Nositelj cijelog projekta su Hrvatske vode, stoga pretpostavljamo da će uz pomoć RH one i snositi premašeni iznos, za kojeg odgovorni ipak misle da u konačnici neće biti toliko veći.

Prilažemo Zapisnik s otvaranja ponuda – Aglomeracija Metković.

ODANA POČAST POGINULIM BRANITELJIMA

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i upaljene svijeće

Objavljeno prije

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, jutros su na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

Vijence i svijeće položili su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, predstavnici stranaka te čelnici Grada Metkovića predvođeni gradonačelnikom Daliborom Milanom, dok je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić predvodio molitvu Odrješenja.

U spomen na hrvatske branitelje iz Metkovića poginule u Domovinskome ratu vijenci i svijeće položeni su i pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu kralja Tomislava.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije