Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PONEDJELJAK I SRIJEDA U 10 SATI

Prirodoslovni muzej započinje s održavanjem edukativno-kreativnih radionica

Objavljeno prije

kukci

Našli smo malo mjesto za naše veliko veselje, od ponedjeljka 29. srpnja kreću ponovno naše radionice dođite u 10 sati, zabavite se, nešto naučite i brže će proći vrijeme do subote i odlaska na more!

Radionice će se održavati svaki ponedjeljak i srijedu u isto vrijeme dobrodošli su i veliki i mali!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

MA ŠTO JE TO ŠKARAMBEŽ?

Možda netko ne zna, ali ovaj smiješni lokalni naziv za odnosi se na skupinu žohara. Iako se većina ljudi zgraža od same pomisli na njih jednako toliko nisu upoznati s mnoštvom nevjerojatno zanimljivih činjenica o toj raznolikoj skupini kukaca. Žohari su izrazito prilagodljivi mali „trkaći oklopi“ koji zahvaljujući svojim sposobnostima uspijevaju preživjeti najekstramnije uvjete. Ta temeljna odlika uvjetuje postojanje mnoštva vrsta diljem čitave planete. Draga djeco, ako ste dovoljno znatiželjni da upoznate čudnovati svijet ovih naizgled običnih „buba“, dođite u naš muzej.

Budući da je u tijeku izložba kukaca u kojoj možemo čuti i vidjeti raznolikost kukaca pjevača, ne samo iz Hrvatske već cijelog svijeta, tema radionica biti će kukci. Za početak žohari!
Razgledajmo izložbu i pronađimo žohare. A tada ćemo na radionici moći naučiti što su žohari i zašto su važni. Nakon toga očekuju vas igre, pitalice, kratki film, radionica izrade i slikanja, i još uvijek prikupljamo vaše radove na temu kukaca, ne zaboravite najbolje ćemo nagraditi s prvim danom škole ili vrtića!

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ
Ivana Baće, ravnateljica

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije