Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

ZAVRŠNO UŠMINKAVANJE METKOVSKE LJEPOTICE

Prirodoslovni muzej u Metkoviću priprema nove sadržaje

Objavljeno prije

DSC_7322

Nije prošlo dugo od otvaranja Prirodoslovnog muzeja u Metkovića, a već se pripremaju novi sadržaji. Na jednom mjestu biti će objedinjen dio flore i faune ovoga kraja. Upravo je to razlog zbog kojeg razgovaramo sa ravnateljicom Prirodoslovnog muzeja, Ivanom Baće, koja nas je kroz jedan ugodan razgovor upoznala sa već poduzetim radnjama i ovima koje su u tijeku. Ivana Baće, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja MetkovićRavnateljica je napisala program djelovanja, te je aplicirala kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje je uspjela za javne radove dobiti deset djelatnika na određeno vrijeme od šest mjeseci. Svi djelatnici su birani po specifičnostima napisanog programa i uvjetima HZZ za javne radove, te će prema njima i djelovati.

Posebno nam svidio dio koji govori o nastajanju Vrta sa mirisnim i ljekovitim biljem Dalmacije. Upravo će jedan dio novih djelatnika, u sklopu javnih radova, pomoći formirati, uz stručnu suradnju djelatnika Vrtnog centra Prud, mirisni vrt ljekovitog bilja. Cilj ovog vrta upravo je upoznati domaće i strane posjetitelje muzeja sa bogatstvom samoniklog mirisnog i ljekovitog bilja ovoga kraja, a u konačnici, izdati brošuru sa karakterističnim tradicionalnim biljnim pripravcima. U samom vrtu, koji upravo nastaje ispred pročelja nekadašnje upravne zgrade Poduha u Metkoviću, pored svake biljke nalazit će se dvojezična tabla sa nazivom i kratkim pojašnjenjem. Ravnateljica Baće posebno se zahvaljuje obitelji Volarević, vlasnicima Vrtnog centra Prud, koju će za Prirodoslovni muzej donirati kompletno mirisno i ljekovito bilje. Vrlo bitno je naglasiti da se bilje može uzgojiti, tako da pored spoznaje o njegovom blagotvornom djelovanju, nije ga potrebno čupati u prirodi, nego ga se  može zasaditi u kućnim vrtovima, pitarima ili ga pak kupiti u biljnim ljekarnama.

Ostali djelatnici će djelovati na ostalim projektima Prirodoslovnog muzeja, kao što su radionice za djecu, pomaganje u prezentaciji ornitološke zbirke ili stjecati nove komunikacijske vještine koje će im omogućiti eventualno daljnje usavršavanje za turističkog pratitelja.

Zahvaljujemo se ravnateljici Prirodoslovnog muzeja Metković, Ivani Baće na ugodnom razgovoru i pokretanju novih projekata, drago nam je da se uspjelo zaposliti i deset djelatnika, pa taman na šest mjeseci, a i istina je što se kaže, lakše je prijeći s posla na posao.

Mario RucnerDanas nam se posrećilo, te smo ispred Prirodoslovnog muzeja sreli Maria Rucnera, člana poznate glazbene obitelji Rucner. Znamo da je upravo njegov djed Dragutin Rucner, preparirao većinu eksponata koji se nalaze u stalnom postavu današnjeg  muzeja. Mario je bio spriječen, a majka Snježana i otac Dragan Rucner su nastupili na samom otvaranju muzeja u Metkoviću. Mario inače svira violu, kao i njegov otac Dragan, dok majka Snježana i sestra Ana Rucner sviraju violončelo.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije