Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ, ponedjeljak, 23. ožujka

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Prenosimo priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 23. ožujka 2020.

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, a ukupan broj zaraženih trenutno je 22. Ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima klinička slika je blaga.

Ukupno je upućeno 136 uzoraka na analizu (10 u ponedjeljak, 23. ožujka 2020.) za COVID-19. Utvrđeno je 9 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Nacionalni stožer CZ RH donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Sukladno toj odluci zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zabrana se ne odnosni na:

 1. Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
 2. Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
 3. Izvješćivanje javnosti
 4. Stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
 5. Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
 6. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
 7. Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Za ulazak, odnosno izlazak iz područja prebivališta ili starnog boravišta izdaju, ovisno o potrebi, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožeri civilne zaštite.

Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima.

U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Objavljeno prije

Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađene osobne isprave nisu uručene, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili kontakt brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest našeg Ministarstva radi dogovora oko termina uručenja isprave.

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje, na koju se trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađene isprave.

Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a, ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, kroz određeno razdoblje.

Riječ je o slijedećim osobnim ispravama:

 •  osobnim iskaznicama,
 • putnim ispravama,
 • vozačkim dozvolama,
 • dozvolama boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom,
 • potvrdama o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora,
 • boravišnim iskaznicama za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana       Europskog gospodarskog prostora i
 • biometrijskim dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.

Građanima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, te i ovim putem apeliramo da se pridržavaju danih uputa prilikom preuzimanja osobnih isprava, zbog zaštite njih samih i svih nas.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije