Ostanimo u kontaktu

PROSVJETA

Prijepori oko Pravilnika o napredovanju i nagrađivanju prosvjetnih radnika

Objavljeno prije

Pravilnik o napredovanju i nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja u osovnnim i srednjim školama i učeničkim domovima bio je na ravnoj raspravi te je izazvao brojne komentare.

Izmjene se donose nakon pune 23 godine, a prvi put uvodi se i mogućnost najboljih kadrova u prosvjeti.

Uvodi se nova kategorija u napredovanju-izvrstan savjetnik (povišica 30 posto), a propisuje se čak osam kategorija i 66 kriterija koji će se vrednovati u procesima napredovanja. Tijekom ove godine prvih 500 najboljih dobit će jednokratnu nagradu od 10.000 kuna.

Međutim, prosvjetni radnici baš i nisu oduševljeni prijedlozima, a najviše nejasnoća izazvao je članak 8., koji se tiče kriterija i kategorija stručno-pedagoškog rada prilikom napredovanja i nagrađivanja. Učitelji smatraju da nisu dovoljno precizirani svi poslovi i postignuća koja donose bodove. Neki smatraju da će se pretjerano bodovati izvannastavne aktivnosti, nije sve jasno ni po pitanju mentorstva, kao ni vrednovanje onih koji predaju više predmeta jer u strukovnim školama ima nastavnika koji predaju pet ili više predmeta.

Neki prosvjetni radnici ne slažu se s ovlastima ministrice Divjak koja, bez obzira na odluke povjerenstva može uskratiti potpis na rješenja o napredovanju i nagrađivanju pa predlažu da bi o tomu trebalo odlučivati neovisno tijelo.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja spremno je uvažiti određene kritike, primjedbe i komentare iz javne rasprave koji se pokažu kvalitetnijima od ponuđenih rješenja.

VISOK VODOSTAJ NANIJEO OGROMNO SMEĆE

Veslači Neretvanskog gusara u akciji čišćenja obale Neretve

Objavljeno prije

Foto: VK Neretvanski gusar

U subotu su veslačice i veslači, zajedno sa upravom Veslačkog kluba Neretvanski gusar, čistili obalu rijeke Neretve na potezu od Velike pijace do Kule Norinske.

Za to im je trebalo 3 sata, a prikupljeno je ukupno 60 velikih vreća smeća, a kako je protekla akcija čišćenja, pogledajte u kratkoj galeriji fotografija.

Svakako, ovom prilikom sve pohvale za naše mlade veslače i njihovo vodstvo.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije