Ostanimo u kontaktu

PROSVJETA

Prijepori oko Pravilnika o napredovanju i nagrađivanju prosvjetnih radnika

Objavljeno prije

Pravilnik o napredovanju i nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja u osovnnim i srednjim školama i učeničkim domovima bio je na ravnoj raspravi te je izazvao brojne komentare.

Izmjene se donose nakon pune 23 godine, a prvi put uvodi se i mogućnost najboljih kadrova u prosvjeti.

Uvodi se nova kategorija u napredovanju-izvrstan savjetnik (povišica 30 posto), a propisuje se čak osam kategorija i 66 kriterija koji će se vrednovati u procesima napredovanja. Tijekom ove godine prvih 500 najboljih dobit će jednokratnu nagradu od 10.000 kuna.

Međutim, prosvjetni radnici baš i nisu oduševljeni prijedlozima, a najviše nejasnoća izazvao je članak 8., koji se tiče kriterija i kategorija stručno-pedagoškog rada prilikom napredovanja i nagrađivanja. Učitelji smatraju da nisu dovoljno precizirani svi poslovi i postignuća koja donose bodove. Neki smatraju da će se pretjerano bodovati izvannastavne aktivnosti, nije sve jasno ni po pitanju mentorstva, kao ni vrednovanje onih koji predaju više predmeta jer u strukovnim školama ima nastavnika koji predaju pet ili više predmeta.

Neki prosvjetni radnici ne slažu se s ovlastima ministrice Divjak koja, bez obzira na odluke povjerenstva može uskratiti potpis na rješenja o napredovanju i nagrađivanju pa predlažu da bi o tomu trebalo odlučivati neovisno tijelo.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja spremno je uvažiti određene kritike, primjedbe i komentare iz javne rasprave koji se pokažu kvalitetnijima od ponuđenih rješenja.

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ispred crkve sv. Nikole

Objavljeno prije

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića danas je ispred crkve sv. Nikole obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Obilježavanje je počelo u 10:15 iza svete mise kad je župnik don Davor Bilandžić blagoslovio plodove, kruh, peciva i kolače koje su vrijedno pripremili učenici i roditelji škole.

Cjelokupni prihod od prodaje proizvoda ide za župu sv. Nikole biskupa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije