Ostanimo u kontaktu

PROSVJETA

Prijepori oko Pravilnika o napredovanju i nagrađivanju prosvjetnih radnika

Objavljeno prije

Pravilnik o napredovanju i nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja u osovnnim i srednjim školama i učeničkim domovima bio je na ravnoj raspravi te je izazvao brojne komentare.

Izmjene se donose nakon pune 23 godine, a prvi put uvodi se i mogućnost najboljih kadrova u prosvjeti.

Uvodi se nova kategorija u napredovanju-izvrstan savjetnik (povišica 30 posto), a propisuje se čak osam kategorija i 66 kriterija koji će se vrednovati u procesima napredovanja. Tijekom ove godine prvih 500 najboljih dobit će jednokratnu nagradu od 10.000 kuna.

Međutim, prosvjetni radnici baš i nisu oduševljeni prijedlozima, a najviše nejasnoća izazvao je članak 8., koji se tiče kriterija i kategorija stručno-pedagoškog rada prilikom napredovanja i nagrađivanja. Učitelji smatraju da nisu dovoljno precizirani svi poslovi i postignuća koja donose bodove. Neki smatraju da će se pretjerano bodovati izvannastavne aktivnosti, nije sve jasno ni po pitanju mentorstva, kao ni vrednovanje onih koji predaju više predmeta jer u strukovnim školama ima nastavnika koji predaju pet ili više predmeta.

Neki prosvjetni radnici ne slažu se s ovlastima ministrice Divjak koja, bez obzira na odluke povjerenstva može uskratiti potpis na rješenja o napredovanju i nagrađivanju pa predlažu da bi o tomu trebalo odlučivati neovisno tijelo.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja spremno je uvažiti određene kritike, primjedbe i komentare iz javne rasprave koji se pokažu kvalitetnijima od ponuđenih rješenja.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom niti danas

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 22 su negativna, a za 2 se još čekaju rezultati. I danas imamo jednu ozdravljenu osobu, i to iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3125 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je samo jedna osoba te u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije