Ostanimo u kontaktu

VREMEPLOV

Prije 39 godina postavljen novi sat na crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

Prije dva dana, 26. travnja, prošlo je točno 39 godina otkad je na crkvu sv. Ilije postavljen novi sat 26. travnja 1980.

Sat koji je prije sadašnjega preko sto godina stajao na crkvi sv. Ilije bio je postavljen 1875. godine.

Novi sat izradila je poznata austrijska firma Schauer iz Beča čiji se satovi nalaze na glasovitim katedralama poput Zagrebačke i Đakovačke katedrale. Sat su na crkvu sv. Ilije postavili Tomo Deak iz Zagreba i Srećo Ilić iz Metkovića koji je bio zadužen za struju. Osvijetljeni sat postavljen je na pročelju crkve u rozetu.

Izvor: Nikica Medak – FB stranica Spomenar Metković

 

WE ARE THE WORLD

‘Boston City Singers’ se koncertom u Gradskom parku pozdravili s Metkovcima

Objavljeno prije

Prekrasna tri dana su nam priuštili mladi pjevači, njihovi učitelji i voditelji iz zbora Boston City Singers svojim boravkom u Metkoviću. Kao oproštaj od Metkovića sinoć su u Gradskom parku održali koncert pjesama iz raznih dijelova svijeta. Zahvalili su svojim domaćinima i cijelom Metkoviću na dobrodošlici i ljubaznosti koju su osjetili kroz protekla tri dana.

Tako su posjetitelji imali priliku čuti pjesme afričkog, brazilskog i kubanskog porijekla, ali i izvedbu pjesme Tango s Neretve, koju smo im opisali kao the most Metković song ever, u izvedbi zbora i Aleksandre Lukić-Skelić.

Koncert je završen pjesmom We are the World jer je upravo to pjesma koju su članovi zbora vježbali na radionicama u Osnovnoj školi Stjepana Radića s učenicima škole i nastavnicima Julitom Bakalar, Marijom Mijić, Pavom Grmojom, Katom Jelačić, Danijelom Vučinom, Aleksandrom Lukić-Skelić i Tomislavom Tomićem koji su vodili radionice.

Donosimo vam video zapise i galeriju s koncerta u parku i nadamo se što više ovakvih događanja u našem gradu.

Boston City Singers u Gradskom parku – Tango s Neretve i We are the World

Publiée par Metkovic NEWS sur Dimanche 14 juillet 2019

Boston City Singers u Gradskom parku

Publiée par Metkovic NEWS sur Dimanche 14 juillet 2019

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije