Ostanimo u kontaktu

VREMEPLOV

Prije 39 godina postavljen novi sat na crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

Prije dva dana, 26. travnja, prošlo je točno 39 godina otkad je na crkvu sv. Ilije postavljen novi sat 26. travnja 1980.

Sat koji je prije sadašnjega preko sto godina stajao na crkvi sv. Ilije bio je postavljen 1875. godine.

Novi sat izradila je poznata austrijska firma Schauer iz Beča čiji se satovi nalaze na glasovitim katedralama poput Zagrebačke i Đakovačke katedrale. Sat su na crkvu sv. Ilije postavili Tomo Deak iz Zagreba i Srećo Ilić iz Metkovića koji je bio zadužen za struju. Osvijetljeni sat postavljen je na pročelju crkve u rozetu.

Izvor: Nikica Medak – FB stranica Spomenar Metković

 

GRADSKI PARK

Otvoren 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u Gradskom parku u Metkoviću otvoren je 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u organizaciji Udruge Dobra. Sajam su otvorili načelnica Općine Zažablje Maja Perleta Vrnoga i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Otvaranju sajma su pridonijeli svi uzrasti KUD-a Metković koji su svojim točkama uveličali otvaranje.

Predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović nam je rekla nešto više o samom sajmu:

‘Sajam se održava u sklopu projekta Aktiva – Pozitiva 2 kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Eko rural se financira sredstvima Grada Metkovića. Cilj ove manifestacije je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanje običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina sa zainteresiranim posjetiteljima.’

Trenutno se na sajmu predstavlja oko 30 izlagača s različitim autohtonim proizvodima, suhomesnatim proizvodima, eko proizvodima i rukotvorima. Ukoliko ste u prilici imate još vremena posjetiti Eko rural i pogledati što sve nudi, a u međuvremenu pogledajte našu galeriju s otvorenja sajma:

Nastavi čitati

Najčitanije