Ostanimo u kontaktu

GASTRO NATJECANJE

Prijavite se na 6. ‘Raštiku u Naroni’!

Objavljeno prije

U organizaciji HSŠKD Narona-sekcije Mladi Vid po 6.put organizira gastronomsko-zabavnu manifestaciju “RAŠTIKA u NARONI” koja će se održati u nedjelju 27. siječnja s početkom u 12.30 sati na Naronskom trgu ispred Arheološkog muzeja Narona.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 25. siječnja (petak) na telefon: 091-790-3130 (Karlo) ili preko facebook stranice RAŠTIKA U NARONI.

Za vrijeme trajanja manifestacije predstavljati će se proizvodi s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava naše doline a za glazbeni dio pobrinuti će se grupa Tajni dodir.

Raštika ili lisnati kelj zeljasto mediteransko povrće jedna je od najtraženijih namirnica u ovo doba. Na njoj su se othranili naši stari.

Shuhana sa suhim mesom, slaninom ili divenicama prava je delicija za nepce.  Pozivamo vas da posjetite ovu manifestaciju i kušate raštiku koju će spremati sudionici natjecateljskog dijela.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas su zabilježena 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, 22 osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom (od toga 66 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, deset iz Korčule, devet iz Konavala (jedan korisnik Doma za starije osobe Konavle), osam iz Ploča, pet iz Opuzena, po tri iz Lumbarde i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Slivnog i Zažablja, po jednoj osobi iz Orebića i Pojezerja te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 39 osoba muškog spola i 55 osoba ženskog spola, a za 62 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Zbog interesa javnosti Stožer CZ DNŽ izvještava kako su svi djelatnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković negativni na COVID-19.

Izliječeno je 36 osoba: 14 iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, četiri iz Ploča, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Slivnog i Zažablja.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, tri pacijenta na neinvanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađen je 261 uzorak, a od početka pandemije analiziran je ukupno 26 641 uzorak.

U samoizolaciji je 1614 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 104 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije