Ostanimo u kontaktu

UOSI PRIJATELJ

Prijatelji zaposlili prvu osobu s invaliditetom i visokim obrazovanjem

Objavljeno prije

Foto - UOSI Prijatelj - Facebook (2)

Ispunjavajući svoje ciljeve, a to je između ostalog i zapošljavanje osoba s invaliditetom, danas smo u našoj Udruzi zaposlili Anu Sršen, djevojku sa invaliditetom.

Par riječi o Ani: Ana Sršen osoba s invaliditetom rođena 1994. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Opuzenu. Potom upisuje studij ekonomije smjer financije i računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Dubrovniku. Tokom studiranja više puta je nagrađivana kao marljiv i predan student od strane dekana. U 24-oj diplomirala.

Može se!

Dugogodišnji je član Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković. Ana je prva osoba sa invaliditetom i sa visokim obrazovanjem koju smo zaposlili u našoj Socijalnoj grupi. Prva, a nadamo se, i garantiramo, ne i posljednja.

Mi u Udruzi Prijatelj smo ponosni što smo ovim činom ovu djevojku uključili u svakodnevni život, što smo joj stvorili preduvjete da svojim radom pokaže što je naučila tijekom školovanja, da svojim znanjem pomogne potrebite, da ohrabri mnoge djevojke i mladiće sa teškoćama u razvoju da nastave školovanje i postanu visoko obrazovani osobe.

Ipak ima jedno ali!!! Ali ako im mi iz udruga osoba s invaliditetom i nacionalnih savaeza ne stvorimo okvire za zapošljavanje pokazat ćemo im da su se uzalud školovali. Zato drage kolege, predsjednici udruga osoba s invaliditetom i vi u savezima udruga, otvorite svoja vrata i radna mjesta mladima poput naše Ane. Pokažimo svojim primjerom na samo Anama nego i potencijalnim poslodavcima na tržištu rada da smo sposobni i da hoćemo i možemo.

A možemo ako hoćemo! Zašto smo osnovani?

Tekst/Foto: Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj / Facebook

Najčitanije