Ostanimo u kontaktu

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Prigodnim programom obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno prije

15. siječnja 1992. godine Republika Hrvatska je međunarodno priznata od strane dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice (EZ).

Od međunarodnog priznanja do danas, Republika Hrvatska održava diplomatske odnose s većinom  međunarodno priznatih zemalja svijeta.

Priznanje je Hrvatska dočekala u vrijeme Domovinskog rata, kada je gotovo trećina zemlje bila pod okupacijom tadašnje JNA i srpskih pobunjenika, a na svoje je međunarodno priznate granice izašla tek šest godina kasnije, nakon oslobodilačkih akcija hrvatske vojske Bljeska i Oluje te mirne reintegracije istočne Slavonije i Podunavlja.

U OŠ don Mihovila Pavlinovića ove godine Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske je obilježen čitanjem prigodnog teksta u predvorju škole te gledanjem dokumentarnog filma.

U aktivnostima su sudjelovali  učenici VIII. c razreda:  Neda Katarina  Bukovac, Matea Boras, Josip Bošković, Ana Boras, Frano Dodig, Matej Dropuljić, Ivan LjubičićDanijela Medak, učenici VIII. b razreda:  Ivana Jurković i Josip Taslak  kao i učenica VIII. a razreda Lara Jurković. Program je koordinirala nastavnica povijesti.

PLOVITI, OTKRIVATI, ŽIVJETI

Neretvanska lađa sudjelovala na najvećem nautičkom sajmu u Hrvatskoj

Objavljeno prije

Ove godine Udruga lađara Neretve je sudjelovala na najvećem izdanju NAUTIKE u posljednjih deset godina. Na jedinom kontinentalnom nautičkom sajmu u Hrvatskoj gdje se u osam paviljona predstavilo 350 izlagača s više od 300 plovila iz 25 zemalja.

Ploviti, otkrivati, živjeti” nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike čiju će raskošnu ponudu došli razgledati brojni posjetitelji.

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Neretvanska lađa bila je u centralnom prostoru sajma i s ponosom možemo reći da je štand ULN bio jedan od najposjećenijih. Uz partnera “CEWE foto knjiga” skoro svaki naš posjetitelj je dobio svoju fotografiju s neretvanskom lađom. Na led ekranu puštale su se najbolje video sekvence Maratona lađa i ostalih projekata. Prezentirali su se i naša vina kao i turistički prospekti. Hvala našim vinarima. Važno je istaknuti da je sajam otvoren odličnim nastupom klape ” Stina ” iz Ploča, – rekao je član UO ULN Milojko Glasović te dodao da su od direktora sajma pozvani da i dogodine budu gosti na ovom sajmu.

Za dobru prezentaciju pobrinuli su se Sanda Dodig, Slavko Musulin i Milojko Glasović, koji se ovom prilikom zahvaljuju lađarskoj ekipi “Zagreb” na pomoći.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije