Ostanimo u kontaktu

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT GRADA METKOVIĆA

Prigodnim programom i projekcijom igrano-dokumentarnoga filma ‘Preporučena posveta’ završavaju ovogodišnji ‘Dani oca Ante Gabrića’

Objavljeno prije

U Ustanovi za kulturu i sport Metković u četvrtak, 28. veljače 2019. s početkom u 19.30 sati, u sklopu Dana oca Ante Gabrića, održat će se projekcija igrano-dokumentarnoga filma PREPORUČENA POSVETA (redatelj Goran Matić) koji je u čast oca Ante Gabrića premijerno prikazan povodom obilježavanja 30. godišnjice smrti 20. listopada 2018. godine. Prigodni umjetnički program prije filmske projekcije pripremili su učenici Osnovne glazbene škole Metković, a nakon filma Udruga “Mladi oca Ante Gabrića“ iz  Srednje škola Metković priprema humanitarnu akciju i prodaju neretvanskih i indijskih jela.

Pozivamo Metkovce i Metkovke da svojim dolaskom uveličaju ovogodišnje Dane jer upravo 28. veljače slavimo 104. rođendan oca Ante, a svi zainteresirani mogu u galeriji Ustanove pogledati izložbu hrvatskih svetaca, blaženika i sluga Božjih pod nazivom „S IZABRANIMA DO SVETOSTI“.

U galeriji će biti izložen i talir (haljina) oca Ante Gabrića.

Ulaz je slobodan.

29. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Grad izdvaja milijun kuna za poduzetnike, smanjeno učešće roditelja za vrtić, a sjednicu će zasigurno obilježit i izostanak oporbenih vijećnika

Objavljeno prije

U srijedu je održana 29. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda. Pored usvojenih točaka ovu sjednicu će zasigurno obilježiti i izostanak oporbenih vijećnika, Mosta i SDP-a, bez kojih je kvorum ipak zadovoljen i vijeće je nastavilo sa radom.

Prvom točkom Željko Mordžin i Krešimir Kuran vratili su se u gradsku vijećnicu. Mordžin na mjesto Petra Marušića koji ga je privremeno mijenjao, a Kuran umjesto Siniše Bebića jer je tako dogovoreno koalicijskim sporazumom između gradskih organizacija SDP-a i HSU-a.

Nadalje usvojen je i Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine i Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za isti taj period.

U trećoj točki usvojen je Prijedlog zaključka o prihvaćanju Ugovora o pravu građenja i prijenosu investitorskih prava između Grada Metkovića i društva Čistoća Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti, izgradnju postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada na lokaciji Vrbovci.

Također su usvojene Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge javnih tržnica na malo u Gradu Metkoviću i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge za uslugu ukopa na gradskim grobljima u Gradu Metković.

Kroz naredne dvije točke Grad Metković je izdvojio milijun kuna za poduzetnike. Pola milijuna kuna kroz Program potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa te već prethodno planiranih preostalih pola milijuna kroz potpore namijenjenih novoosnovanim tvrtkama i obrtima te za nabavku strojeva, opreme i uređenja poslovnog prostora.

Posljednjom točkom dnevnog reda usvojen je Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Metković prema kojoj je smanjeno učešće roditelja za 150 kuna za 10-satne programe i za 100 kuna za 5,5-satne programe.

Sjednicu smo prenosili uživo, u cijelosti je možete pogledati u video prilogu iznad, a u nastavku donosimo kratku izjavu gradonačelnika Dalibora Milana o izdvajanjima za poduzetnike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije