Ostanimo u kontaktu

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT GRADA METKOVIĆA

Prigodnim programom i projekcijom igrano-dokumentarnoga filma ‘Preporučena posveta’ završavaju ovogodišnji ‘Dani oca Ante Gabrića’

Objavljeno prije

U Ustanovi za kulturu i sport Metković u četvrtak, 28. veljače 2019. s početkom u 19.30 sati, u sklopu Dana oca Ante Gabrića, održat će se projekcija igrano-dokumentarnoga filma PREPORUČENA POSVETA (redatelj Goran Matić) koji je u čast oca Ante Gabrića premijerno prikazan povodom obilježavanja 30. godišnjice smrti 20. listopada 2018. godine. Prigodni umjetnički program prije filmske projekcije pripremili su učenici Osnovne glazbene škole Metković, a nakon filma Udruga “Mladi oca Ante Gabrića“ iz  Srednje škola Metković priprema humanitarnu akciju i prodaju neretvanskih i indijskih jela.

Pozivamo Metkovce i Metkovke da svojim dolaskom uveličaju ovogodišnje Dane jer upravo 28. veljače slavimo 104. rođendan oca Ante, a svi zainteresirani mogu u galeriji Ustanove pogledati izložbu hrvatskih svetaca, blaženika i sluga Božjih pod nazivom „S IZABRANIMA DO SVETOSTI“.

U galeriji će biti izložen i talir (haljina) oca Ante Gabrića.

Ulaz je slobodan.

ŽUPANIJA SPREMNA POMOĆI U PROMOCIJI NAŠIH VINA U SAD-u

Župan Dobroslavić primio predstavnike američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se danas s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka vrši uvoz i distribuciju vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržiušte na ostale dijelove SAD-a.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je kako je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i kako Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije