Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

72 SATA BEZ KOMPROMISA

Pridružite se Frami Metković u volontiranju za zajednicu

Objavljeno prije

logoSTOPERICA

Metković je ove godine prvi puta prihvatio avanturu projekta 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj je Metković.

Projekt će hrabro i odvažno pripremati FRAMA Metković: – Ove godine po prvi puta sudjelujemo u projektu 72 sata bez kompromisa i vjerujemo da će on zasigurno ostaviti značajan trag u povijesti našeg grada.-

Uvidjevši entuzijazam ljudi diljem Hrvatske koji su do sada sudjelovali u projektu 72 sata bez kompromisa, organizatori su željeli takvu pozitivu i predanost pomaganju dovesti u Metković.

Cilj projekta je preplaviti Hrvatsku dobrim djelima i pozitivnim duhom, promovirati volontiranje kao korisnu aktivnost za svakog pojedinca koja utječe na razvoj cijeloga društva.

Prihvati izazov! Priključite se i vi volonterskom maratonu!

Međunarodni volonterski projekt koji okuplja tisuće mladih volontera koji daju svoje vrijeme i vještine za dobrobit zajednice u kojoj žive. Ove godine se po peti puta organizira veliki volonterski maraton u Hrvatskoj. Tijekom tri dana, od 18. do 21. listopada 2018., ujediniti će se mladi iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba za zajedničkim ciljem, pomoći onima koji su u potrebi.

Zašto je ovaj projekt poseban?

Ono što ovaj projekt razlikuje od sličnih volonterskih akcija je činjenica da svaki volonter daje isključivo svoje vrijeme, a zatim bude raspoređen u različite radne, ekološke, socijalne, kreativne i druge akcije.

Na taj način mlada osoba daje sebe bez kompromisa, ne znajući kome će i na koji način pomoći. Projekt je posebno usmjeren na bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima i potrebitima.

 

Zašto se uključiti?

Zato što sigurno želite biti dio najvećeg međunarodnog projekta mladih koji je do sada u Hrvatskoj okupio 5500 mladih koji su uspješno sproveli 750 volonterskih akcija. Projekt se posljednje dvije godine održava I pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, nadbiskupija, gradova i županija u kojima se održavao. Mnoge poznate osobe prepoznale su vrijednost projekta i same dale svoje vrijeme za neke od zanimljivih akcija. Pridružite se i Vi.

– Želimo pozvati sve mlade Metkovke i Metkovce te sve ljude dobre volje da nam se pridruže u nakani da naš grad učinimo još sretnijim mjestom i da potaknemo građane na solidarnost, širenje radosti te kompromisa – 

I ti želiš da Metković postane veselije mjesto za život put solidarnosti i radosti – volontiraj s nama, bez kompromisa 18. – 21. listopada 2018.

Opis projekta

PRIJAVE:  http://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera/prijava/8

Tekst/foto/video: Frama Metković / 72 sata bez kompromisa Hrvatska

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije