Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

METKOVIĆ POSTAO VELIKO GRADILIŠTE

Pri kraju realizacija postojećih projekata u Metkoviću, uskoro započinju novi vrijedni 40 milijuna kuna

Objavljeno prije

Pri kraju realizacija postojećih projekata u Metkoviću, uskoro započinju novi vrijedni 40 milijuna kuna, ističe gradonačelnik Dalibor Milan:

– Otkako su to dopustile vremenske prilike, intenzivirali su se radovi na otvorenim gradilištima na području našega grada koje sam ovih dana obišao. Vrlo sam zadovoljan napretkom radova, a posebice projektima koji su pri samome završetku te koji su potpuno promijenili izgled pojedinih dijelova grada.

Već sada možemo vidjeti rezultate ulaganja u Jadransku ulici u posljednje četiri godine, u kojoj su trenutno otvorena čak tri gradilišta. Pri kraju su radovi na projektu građenja Jadranske ulice sa spojem na Put Narone. U tijeku je pripremanje podloge za postavljanje nogostupa s južne strane, nakon čega slijedi pripremanje terena za asfaltiranje ceste.

Započeli su i radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Radost u sklopu kojeg će se izgraditi tri prostorije dnevnog boravka i višenamjenska dvorana, a najvažnije, riješit će se i dugogodišnji problem listi čekanja za upise u vrtić.

Ovih dana očekuje se i završetak radova i na trećem projektu koji se trenutno provodi u Jadranskoj ulici – rekonstrukciji i obnovi dječjeg igrališta koje je, nakon mnogo godina, dobilo potpuno novi i moderni izgled.

Obnova dječjeg igrališta u Jadransnoj ulici dio je druge faze obnove dječjih igrališta na području Metkovića, u sklopu koje se trenutno radi i na rekonstrukciji dječjeg igrališta u Prudu, a završetak očekujemo za mjesec dana.

Kada su u pitanju dječja igrališta, u tijeku su pripremni radovi na mini rekonstrukciji postojećeg igrališta kod DM-a u sklopu kojih će se postaviti i nova igrala, a pripremamo i završne aktivnosti za izgradnju dječjeg igrališta u Glušcima.

Novi izgled dobit će i dio Splitske ulice jer Hrvatske ceste punom parom rade na projektu preuređenja ulaza u Metković i završetak radova predviđa se u zadanom roku.

Napreduju nam i radovi na rekonstrukciji nogostupa u Ulici kralja Zvonimira koji su malo usporeni zbog novonastale okolnosti, odnosno zbog polaganja kabela od strane HEP-a. U konačnici će doprinijeti ljepšem izgledu centra grada, ali i sigurnosti pješaka, posebice djece.

U tijeku su i radovi na natkrivanju jednog dijela tribine na igralištu „Iza Vage“. Trenutno se radi na izlijevanju temelja za prihvat konstrukcije, nakon čega slijedi postavljanje metalne konstrukcije.

Uz sve navedene projekte, aktivno smo radili i na pripremi novih projekata za koje su postupci javnih nabava u tijeku, i to sljedećim redoslijedom:
– Rekonstrukcija gradske tržnice u Metkoviću – potpisivanje ugovora s izvođačem sljedeći tjedan
– Izgradnja Jadranske ulice – faza III. (od Klubane do Galine kuće) – otvaranje ponuda 24.3.2021.
– Izgradnja i opremanje sortinice – otvaranje ponuda 23.3.2021.
– Rekonstrukcija nogostupa u Ulici Ivana Gundulića – otvaranje ponuda 26.3.2021.
– Nadvišenje odlagališta otpada Dubravica – otvaranje ponuda 31.3.2021.
– Izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Dubravica – otvaranje ponuda 31.3.2021.
Odmah po okončanju postupaka javnih nabava krećemo s izvođenjem radova na navedenim projektima, – obznanio je Milan.

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije