Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

Preventivno-represivne aktivnosti u sklopu ‘Mjeseca protiv ovisnosti’

Objavljeno prije

Alkoholizam STOP! Ne alkohol!

Poštovani,

kao što Vam je poznato, Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine, obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Budući da je zlouporaba droga i, posljedično, ovisnost o drogama globalni problem koji zahtijeva provedbu kompleksnog i suvremenog programa prevencije, poglavito kroz edukaciju, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela, u program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti kroz niz, kako preventivnih, tako i represivnih aktivnosti, uključit će se i policijski službenici Policijske postaje Metković. U navedenom periodu, u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Metkovića te predstavnicima vjerskih, zdravstvenih, odgojno – obrazovnih i drugih ustanova koji se bave problematikom ovisnosti, na ovu temu održat će se predavanje u školama, neposredno na terenu i putem oglasnih prostora, na način da se javnost informira o štetnim posljedicama ovisnosti, ali i postavljanjem info pulta, predstavljanjem rada policije u borbi protiv alkohola i droga (prezentacija opreme koja se koristi za otkrivanje droga, način provođenja testiranja vozača na prisutnost opojnih droga/ alkohola u organizmu), te dijeljenjem promidžbenih materijala.

O točnom nadnevku postavljanja info pulta naknadno ćemo Vas izvijestiti.

Istovremeno Vas obavještavamo da će policijski službenici na prometnicama vršiti pojačan nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga pa ovom prilikom upozoravamo i savjetujmo sve sudionike da se pridržavaju zakonskih propisa i da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Zajedničkim naporima pridonesimo ostvarivanju zajedničkog cilja – učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.

S poštovanjem,

Načelnik PP Metković,

Dragan Sršen, v.r.

POPUŠTANJE COVID MJERA

Donosimo pravila koja od ponedjeljka čekaju ugostitelje

Objavljeno prije

Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Kako stvari trenutno stoje, ta se odluka neće odnositi na Dubrovnik i krajnji jug županije radi novonastalih žarišta.

Iako će se detalji oko epidemioloških mjera službeno predstaviti sutra, Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Nije ograničen broj gostiju

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije