Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RADIONICA I PREDSTAVA

Preventivni projekt ‘Živim život bez nasilja’ u Metkoviću

Objavljeno prije

zivim-zivot-bez-nasilja

U sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u četvrtak, 15. svibnja u Metkoviću održat će se niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tako će se u vremenu od 9,30 do 10,20 sati u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović učenicima sedmih razreda održati interaktivna radionica. Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio zanimljivih informacija na koje će se učenici uputiti tijekom radionice.

U vremenu od 11 do 12 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković održati će se tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“.  Radi se o kazališnoj predstavi u režiji Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje. Ova je predstava dio projekta THE/ARTO, prvi sustavni projekt edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Pokrenuli su ga poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović te glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Dražen Šivak.

Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći ne nasilju? – neka su od pitanja na koja ovaj kazališni komad daje odgovore.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predstavi u Gradskom kulturnom središtu Metković prisustvovat će oko 200 učenika sedmih razreda sa područja Grada Metkovića, ravnatelji i djelatnici stručnih službi svih škola sa područja Metkovića, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija te predstavnici PU dubrovačko-neretvanske.

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije