Priopćenje iz Policije

Preventivna akcija „Mopedi i motocikli u prometu“

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje, PU dubrovačko-neretvanska i ove će godine provoditi promidžbeno-preventivnu akciju.

Objavljeno 2. svibnja 2013. u kategorijama: Metković, News.

Obzirom da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati sve veći broj vozača mopeda i motocikla, u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti tih skupina sudionika u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje ove ranjive skupine sudionika u prometu  Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove će godine provoditi promidžbeno-preventivnu akciju „Mopedi i motocikli u prometu“.

Akcija će se održati ispred hotela Narona – 4. svibnja (subota) s početkom u 9 sati.

U provedbi akcije posjetiteljima će se prezentirati oprema i vozila koju policija koristi pri nadzoru prometa, a kroz prikaz odgovarajućih statističkih pokazatelja i fotografija prezentirat će se stanje sigurnosti cestovnog prometa s naglaskom na nepotrebna stradavanja mopedista i motociklista u prometu.

Uz službenike policije nadležnih policijskih postaja u akciju su uključeni i predstavnici Hitne medicinske pomoći, auto škola, moto klubova i stanica za tehnički pregled koji će promovirati primjereno ponašanje u prometu, davati savjete o sigurnoj vožnji, govoriti o tome što je potrebno učiniti u slučaju prometne nesreće.

Ovim putem pozivamo sve sadašnje i buduće mopediste i motocikliste kao i sve zainteresirane da nam se pridruže na spomenutoj lokaciji.

 

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari