Ostanimo u kontaktu

KUPCI S KONAČNE LISTE POS-A ODABRALI STANOVE

Preostalih 14 stanova metkovske zgrade POS-a dat će se u najam

Objavljeno prije

DSC_7316

Danas je u Galeriji Gradskog kulturnog središta održan odabir neprodanih stanova zgrade POS-a u Metkoviću.

Na odabir stana pozvano je 12 kandidata druge i Konačne liste prvenstva Grada Metkovića te su mogli odabrati jedan od 22 stana preostala nakon što su krajem svibnja prvi vlasnici dobili ključeve svojih stanova (u zgradi je ukupno 55 stanova).

Odabiru stanova, uz same kandidate, prisustvovali su Krešimir Žunić, zamjenik direktora APN-a, i Goran Volanić, voditelj prodaje za RH stručne službe za odabir stanova POS-a.

Odabir stanova bio je javan, a kandidati su trebali donijeti i potvrdu o kreditnoj sposobnosti.

Pozivu se odazvalo osam kandidata s kojima su potpisani zapisnici o odabiru stana te je tako neprodano ostalo 14 stanova koji će se dati u najam.

Krešimir Žunić rekao je da će Grad Metković, prema svojim kriterijima, sastaviti listu prvenstva za najam preostalih stanova.

– Te stanove ćemo, prema sadašnjim smjernicama, ponuditi u najam. Listu za najam stanova na području grada će utvrditi Grad Metković i kad nam dostave tu listu na daljnje vrednovanje pozvat ćemo kandidate buduće liste na odabir stana za najam – rekao je Žunić.

Danas su kandidati birali stanove sukladno pravilniku o odabiru stanova s obzirom na broj članova obiteljskog domaćinstva te se, u slučaju da ih drugi kandidati nisu odabrali, mogao odabrati i stan veći od pripadajuće površine.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

Najčitanije