Ostanimo u kontaktu

POČIVAO U MIRU

Preminuo fra Božo Lovrić, dugogodišnji vikar Župe sv. Ilije

Objavljeno prije

Foto: Gospa od Zdravlja Split Dobri / Facebook

Foto: Gospa od Zdravlja Split Dobri / Facebook

Dugogodišnji župni vikar u Župi sv. Ilije u Metkoviću, fra Božo Lovrić, preminuo je u nedjelju 24. lipnja, u 84. godini života, u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu.

U Metkoviću je župni vikar bio od 1990. do 2005. te ga mnogi pamte kao blaga i strpljiva svećenika predanog vjeri.

Misa zadušnica održat će se u crkvi Čudotvorne gospe Sinjske u Sinju u utorak 26. lipnja u 15 sati nakon čega će se održati i sprovodni obredi na gradskom groblju Sv. Frane u Sinju.

Počivao u miru Božjem!

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Velikoj vijećnici upriličena svečana prisega sudaca porotnika

Objavljeno prije

U Velikoj vijećnici u Dubrovniku u ponedjeljak je upriličena svečana prisega sudaca porotnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako je uvodno istaknula predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović na 17. sjednici skupštine, održanoj 5. listopada, donesena su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika, kojim su u skladu sa člankom 119. Zakona o sudovima imenovani suci porotnici Županijskog suda u Dubrovniku, te suci porotnici za mladež Županijskog i Općinskog suda u Dubrovniku.

”Napomenula bi da je u pravnom sustavu Republike Hrvatske funkcija sudaca porotnika vrlo važna kao glas javnosti u sustavu. Stavovi sudaca porotnika, temeljeni na njihovom životnom iskustvu, poštenju, značaju i logici pomažu profesionalnim sucima kod donošenju odluka u sudskom vijeću. Suci profesionalci, predsjednici vijeća, katkad zbog prevelike preopterećenosti pravnim normama i rutinom izgube iz vida onaj životni, iskustveni i logični dio pravnog predmeta, te suci porotnici u takvim slučajevima služe kao jedna vrsta savjetnika i korektiva. Suci profesionalci uvažavaju životno i iskustveno mišljenje porotnika, a porotnici prihvaćaju pravnu i činjeničnu argumentaciju sudaca profesionalaca, te u toj simbiozi doprinose približavanju pojmova „pravo“ i „pravda“ u pravnom sustavu Republike Hrvatske. Želim Vam sve najbolje u Vašem radu i da, kao suci porotnici, donosite što pravičnije i pravednije odluke i time pridonesete ostvarenju boljeg pravnog sustava”, rekla je predsjednica Kosović.

Nove suce porotnike pozdravila je u ime župana Dobroslavića zamjenica Marević koja se novim sucima zahvalila na njihovom doprinosu te im poželila uspjeh u radu.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije